<
Михайло Волинець

Ситуація із заборгованістю по заробітній платі на державних шахтах становиться критичною і на Заході

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 10.06.2019 / Погляд / , /
0
/ коментарі 3

Ситуація із заборгованістю по заробітній платі на державних вугільних підприємствах становиться критичною і на Заході, і на Сході. Шахтарі ДП «Львіввугілля» продовжують акцію протесту.

До мене звертаються дружини шахтарів з усієї України – жінки стурбовані майбутнім своїх сімей. Коли чоловіки протягом певного часу не отримують заробітну плату, як можна жити та виховувати дітей здоровими та щасливими? 

Наприклад, дружини гірників ДП ШУ “Південнодонбаське №1” та ДП “Шахта ім. Сургая” повідомляють, що їхнім чоловікам (Шахта ім.Сургая) за квітень заплатили лише 27 відсотків зароблених коштів, а шахти “Південнодонбаська №1” взагалі не заплатили ні копійки. Шахтарі залишилися без засобів для існування, в магазинах перестають давати продукти в борг.

«Ми б приїхали до Києва, але у нас немає коштів», – бідкається дружина гірника. 

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик 7 червня повідомив, що Уряд виділив кошти на погашення заборгованості із заробітної плати. Керманич профільного міністерства зазначив, що кошти будуть спрямовані шахтарським колективам сьогодні або в понеділок. Але гроші гірники ще й досі не отримали.

Хочу нагадати, що шахтарі ДП «Львіввугілля» продовжують акцію протесту з вимогами повернути зароблене. Відсьогодні у Львівській області вже не працює 6 державних копалень.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 3
  1. В Англії колись Тетчер закрила всі шахти, але Англія після того гірше жити не стала. Волинськи шахти вже давно треба ліквидувати. Вугілля добувають чайну ложку, а для України постійний геморой від тих шахтарських проблем. Плюс контора ДП “ВолиньБЕЗвугілля” то кодло нероб та дармоїдів.

  2. І до тих трутні відносяться профсоюзи, на чолі з Волинцем в першу чергу… Є державні шахти-значить повинне бути держзамовлення на вугілля і гарантований збут! Це основна причина заборгованості по зарплаті, це погана робота міністерства. Скинули всі проблеми на шахти і сидять на “ротердамах+” і “доять” людей високими тарифами. Збитків шахти-продавайте, а що не приватизується-закрити і не мучити людей!

    • а ви вже придбали житло в іншому місті? бо в нас поки Тетчер не керує і нових робочих місць не передбачається (нема зарплат нема торгу і у “бізнєсмєнів”)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...