<
Ігор Гузь

Тільки відкриті списки! Іншого допустити не маємо права!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 4.09.2019 / Погляд / /
0
/ коментарі 4

Без сумніву проголосував “за” в питанні зняття депутатської недоторканості, як і голосував щоразу у минулому скликанні. Але мовчати, коли чинна монокоаліція прагне повернути країні пропорційну виборчу систему з закритими списками, я не буду!

Тільки відкриті списки! Іншого допустити не маємо права!

5 років під стінами парламенту громадськість, наші міжнародні партнери кричали в один голос: дайте відкриті списки. Всі чули. Парламент попереднього скликання декілька років не міг це зробити. Але через 4 тисячі поправок, через масу дискусій, нарешті Верховна Рада прийняла закон про відкриті списки. До нього можна вносити поправки. Він лежить на підписі у президента.

Очевидно, суспільство було готове до відкритих списків. Очевидно, президент, як на мене, мав би підписати, або сьогодні бути тут і сказати нам: шановні депутати 9-го скликання, у мене є зауваження, інше бачення. Що ми бачимо сьогодні? Дається папірець, де написано: пропорційна система і крапка. Що далі? Це закриті списки?

Керівник партії за такої системи брав собі коханку, конюха, водія абощо і набирав величезний список депутатів, які не мали жодного стосунку до регіону. Мені 37 років і останні 17 років я обираюся депутатом винятково в округах.

В кінці-кінців, «Слуга народу» отримала більшість депутатів по мажоритарці. Не агітую зберегти мажоритарку, ні. Це – рудимент. Але «Слуга народу» має сказати: пропорційна система за відкритими списками.

Хотів би, щоб президент країни, або керівництво монобільшості у Раді чітко сказало: за пропорційною системою, який закон будете пропонуватися – з відкритими чи закрити списками. Застерігаю українців і присутніх людей – не можна приймати закон про закриті списки. Якщо так станеться, упевнений: буде перше блокування цієї трибуни.

https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/2079337319026743/
* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 4
  1. а чому пан Народний депутат не блокував трибуну коли коаліція голочувала за , антиконтинстуційні закони , що стосувіалися медичної реформи , житлово-комунальної реформи , томосу , чому не виникало бажання народного депутата блокувати трибуну щод не допустити більше ніж в 10 раз підвищення цін на газ , на тепло , щоб не допустити значного підвищення цін на продукти харчування ….

  2. Подумайте земляки-(мені 37років і 17 обераюсь депутатом).Професійний депутат.А ще щось вміє робити?Виростити пшеницю,збудувати дім чи захистити країну від ворога? Влада міняється а депутати все тіж! Ну і що Ви думаєте?

  3. Так хочеться охарактеризувати цього депутата і його виборців… Одним словом… Підберіть яке, кому подобається.

  4. Я повністю підтримую негатив, що люди вихлюпують на І. Гузя. Уявляти себе всенародно обраним… Пробувши перед тим нардепом 5 невиразних років. Особисто мені, він та його команда запам’яталися популізмом та перепливаннм озер, і все, як не дивно.
    На жаль, я не маю даних по голосуванню виборців за нього в Нововолинську. І не здивуюся, якщо його тут провалили. Люди хочуть конкретних справ, а не пілягання під мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...