<
Жанна Білоцька

Що робити жінкам за 40, які шукають роботу: після розповідей моїх приятельок, напрошується висновок – їхати за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 13.01.2022 / Погляд / /
1259
/ коментарів 5

На жаль, це правда. Бо у нашій країні вони чомусь вважаються старими і непотрібними. Хоча мали б бути на вагу золота. Бо жінки такого віку давно вийшли з декретних відпусток, відбулися у професії і головне – мають можливість та бажання працювати. Як не прикро визнавати, їх роботодавці не цінують.

Хоча, якщо копнути глибше, швидше за все побоюються. Наталя, 45 років. Кухар з 25-річним стажем (якщо не більше). Так сталося, що була змушена розрахуватися з роботи через хворобу чоловіка, за яким потрібно було доглядати. Після його смерті намагалася працювати в одному кафе, де затримували зарплатню (не останню роль відіграв коронавірус), а потім взагалі стали менше платити. Інколи навіть мінімалки не було.

Жити за ці гроші не можливо, одна комуналка тягне на пів зарплатні. Спробувала влаштуватися в один з супермаркетів, де продають готову їжу. Її одразу попередили, що беруть на двотижневий випробний термін без збереження заробітної плати. І це фахівця! Оскільки діватися нікуди, ризикнула з надією, що все таки буде мати роботу.

Однак вже у перші дні її змушували працювати понаднормово. Коли заговорила про гроші, дали зрозуміти, що це не обговорюється. Жінка не захотіла далі мати справу із цим закладом. Зараз збирається за кордон з приятелькою.

Олена довгий час працювала у сфері обслуговування. Втративши роботу через карантин, зробила десяток спроб влаштуватися на інші. Навіть готова була йти вчитися. Але куди б не зверталася, їй делікатно відмовляли, посилаючись на те, що треба молодих. І це не поодинокі випадки.

Мені у приват пишуть жінки значно молодші і цікавляться, чи не знаю, де можна працевлаштуватися. Вони навіть готові йти працювати не за професією.

Прикро, що у нашій країні наші ж люди нікому не потрібні. І це люди працездатного віку з величезним бажанням працювати. А ще прикріше, що безсовісні роботодавці користуються ситуацією, і змушують їх трудитися безкоштовно.

Так, вигідно взяти на роботу молоду дівчину, яка попрацює два тижні задарма, а потім її скажуть, що вона не підходить. А наступного дня на її місце прийде інша довірлива, яка теж буде трудитися задарма, у надії, що візьмуть на роботу. Ніж взяти жінку, яка вимагатиме оплату за свою працю і не дасть себе ошукати.

Але як вистачає совісті не платити за роботу? Адже людям треба за щось жити, годувати дітей, платити за комунальні послуги. Чому такі роботодавці не поставлять себе на їх місце? Чи змогли б вони задарма працювати?

Тому жінки їдуть за кордон, де трудяться важко, у багатьох випадках понаднормово, але їм відповідно платять. І до них (можу судити по собі, бо довелося скуштувати заробітчанського хліба) ставляться ліпше ніж у себе в Україні. Бо там вміють цінувати чужу працю. Хоча бувають різні випадки, де трапляються і недобросовісні працедавці, та це рідко. А в нас людей немають ні за що. На жаль.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 5
  1. хоча він вже сказав :

    Володимир
    8.01.2022 о 23:33
    “І що люди стали гірше жити,як цей совіцький хлам розвалився!У Володимирі в час пік по ковельській ЗАТОРИ,затори карл, із дуже не поганих машин.Не ну я можу зрозуміти совкодротів 60+,вони хотіли і могли,і їх хотіли у ті часи.А молодші в основному невдахи,мені їх навіть іноді жаль!”

    Ну ще раз підтвержуе, шо ситий голодного не розуміе…Ну чи не сука ?

    • Уявіть таку ледачу гниду у сталінські часи- на скількох людей написав би доносів!

      • та нічого б ти не написав – вже б давно тебе розстріляли. А шо, тобі не подобаеться, шо тебе цитують ? Станеш нашим класіком ! Чи ти соромишся своїх висловлень ? Совість прокинулась ? Хіба в таких е совість ?

  2. Ні! Не потрібно їхати за кордон, працюйте тут , на нашого пана, за копійки від зарплати до зарплати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...