<
Руслан Бормовий

Що робити, щоб діти рухались вперед, а не стояли на місці?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 28.03.2019 / Погляд / /
4
/ Коментарі відсутні

Роби, йди, рухайся, зустрічайся, експериментуй, розвивайся, читай і т.д. і т.п. Як часто ми це чули від своїх батьків, як часто ми це говоримо своїм дітям. Хтось слухає із дітей, хтось киває головою, але нічого не робить і “прожигає” своє життя і можливості. Чому? Адже я із висоти свого досвіду це кажу (так кажуть старші своїм меншим). У більшості випадків це не працює.

А я вам скажу, із досвіду роботи із дітьми (в т.ч. із девіантною поведінкою) з 2011 року, а із 2014 систематично і масштабовано в межах України: все залежить від того хто говорить!

Саме так! Для більшості дітей авторитет батьків дуже низький. Ні-ні, не їх любов до батьків чи їх погляди, не їх ставлення чи спілкування, а саме авторитетна думка, до якої дітям треба прислухатись!

Їм важливо, що скажуть люди які не знаходяться в системі “я – та моя сім”я”. Тому важливо, щоб люди із якими спілкуються ваші діти, були правильно і адекватно налаштовані у своєму світогляді. Це не значить, що їхній світогляд повинен збігатися точно з вашим, ні.

Головне, щоб світогляд дітей мінявся в позитивну сторону! Не просто “академічно” налаштовані люди мають спілкуватись із дітьми, а саме “життєво і ситуаційно” налаштовані. Це різні речі.  Для дітей важлива думка старших за себе! Але не тих, які її нав’язують, а тих, які розуміють і дають вектор руху!

Чому наприклад багато дітей, які потрапляють у погані компанії, стають їм відданими?

Тому, що лідери цих компаній дають вашим дітям те, чого не дасть школа, не дасте ви, не дадуть бабуся та дідусь. Діти і в 5, і в 12, і 16 піддаються чужому впливу, якщо в них не має свого «вектору руху».

Саме тому наш літній табір «Рейнджер кемп Україна» є правильно налаштованим табором для підростаючого покоління. На жаль, в нас у державі всі роботи із дітьми зупиняються на неадаптованих до життя та життєвих ситуацій шкільних програмах. Ми можемо про це дискутувати, але реальність саме така. Ми не критикуємо школу, ми критикуємо деякі навчальні програми і зменшення престижу вчителя, на жаль.

У нас своя програма роботи із дітьми і результат її роботи – це відгуки дітей та їх батьків. Із 2014 року у Володимирі-Волинському функціонує ВПЦ «3-й полк», де діти мають свій вектор розвитку, своє бачення різних ситуацій. 

У «Рейнджер кемп» ми вміємо і даємо дітям те, що вони застосують вже буквально завтра! Можна говорити про багато відгуків від батьків чи дітей, які дякували нам за цей час. Вони говорили, що після перебування у нас в РКУ чи ВПЦ «3й полк» змінились в іншу позитивну сторону. Навіть коли вони залишали «нас», більшість йшла у різні спортивні секції, розвиваючі гуртки або просто починали займатись саморозвитком.

На останок: не важливо, що скажете ви, а важливо, що скаже він\вона… Той, хто спілкується із вашою дитиною! А ми знаємо, що сказати, щоб діти ставали кращими, відповідальнішими, здоровішими, цілеспрямованими, сильними духом! Ми – команда «Рейнджер кемп Україна» – www.rangercamp.com.ua (м.Володимир-Волинський).

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...