<
Кіра Нізамієва

Під час створення дорожньої карти Нововолинська вже мали стартову основу, на яку опиратись

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:57 | 19.03.2023 / Погляд /
715
/ Коментарі відсутні

Брала участь у проєкті «Нові ідеї для нових громад» на всіх етапах: відвідувала триденний табір, спільно з іншими учасниками та учасницями напрацьовували під час стратсесії дорожню карту. Стратсесія мені сподобалась не менше, ніж таборування.

Під час навчання в рамках таборувань ми удосконалювали навички, а під час створення дорожньої карти вже мали стартову основу, на яку опиратись. Насправді, усі учасники зійшлись на тому, що в суспільстві складно перебороти консерватизм та стереотипи. Тому молодь часто стикається з критикою. Маємо це виправляти.

Під час створення дорожньої карти обговорили основні проблеми в громаді. Деякі зв‘язані зі станом екології: переробка, сортування сміття. Це, вважаємо, є важливим кроком до розвитку міста Нововолинська. Ще ми прагнемо урбанізації: покращення просторів для відпочинку, створення парку, спортивних майданчиків.

Громаді потрібні місця та формування для розвитку молоді, адже, через відсутність можливостей для розвитку, молодь покидає місто. Чудово, що є молодіжний центр, однак, цього недостатньо. Я вірю в Нововолинськ, який буде розвиненим та сучасним у майбутньому, комфортним для людей різних вікових груп, з насиченим культурним життям, місцями для відпочинку, з креативними просторами, арт-галереєю, урбаністичним містом.

Наше місто має зруйнувати всі стереотипи. Воно має великий потенціал для розвитку. Це молодь. Дорожня карта – це перший поштовх для реалізації змін. Вона містить грунтовний першочерговий план важливих кроків, серед яких І молодь потрібно залучати для реалізації цього плану, адже нам жити в цій громаді.

Участь у проєкті «Нові ідеї для нових громад» відкрила нові горизонти для реалізації. З‘явилася мотивація діяти і уявлення про те, що твої цілеспрямовані та об’єднані з іншими дії можуть призвести до хорошого результату, реального результату задля розвитку громади. Цей проєкт, закликав нас не споглядати осторонь, а підключатись у процес розвитку громади.

Нагадаємо, що проєкт “Нові ідеї для нових громад” реалізується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя в рамках програми Мріємо та діємо.
Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...