<
Руслан Бормовий

Фейк: більше 350 генералів в ЗСУ, а в Америці їх 40

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:19 | 9.01.2020 / Погляд / /
1161
/ коментарів 7

Як правило на цьому все і закінчується. Така армія і генералів тільки 40, а в нас під чотири сотні… Давайте розберемось як є насправді в цьому грішному світі.

Генералів в Українських збройних силах в районі 110 осіб у різних генеральських званнях. Але це ж не 350 як ми бачимо! Натомість у США за офіційними даними сайту міністерства оборони цієї країни майже 900 генералів.

Так звідки ж взялась тоді цифра – що в них 40 генералів? Правильно в них і є реально 39 осіб у звані «Генерал»! Розбіжність як завжди полягає у нашій властивості – «почув де дзвін, але не знаю де він». Система їхніх військових звань генералітету відрізняється «трішки» від наших ЗСУ.  Тому давайте трішки проведемо виховання у деяких знаннях по цій темі.

Структура вищого офіцерського складу (генералітету) у США виглядає так: найнижчий серед генеральських звань – бригадний генерал (військовий ідентифікатор армії США О-7), далі генерал-майор (О-8), генерал-лейтенант (О-9), ну і власне генерал (О-10).  Спеціальне звання «Генерал армії» присвоюється генералу який безпосередньо командує усією Армією США під час війни (аналог європейського звання «Фельдмаршал»). Є ще звання у американців «Генерал Армій» – але здається воно присвоювалось усього 2 рази за всю військову історію США.

Так от 39 осіб – це якраз у звані ГЕНЕРАЛ (ідентифікатор О-10). Ну і, до речі, це вже дуже-дуже вагомі політичні фігури у США.

Отже, загальна кількість генералів, усіх категорій та родів військ у американській армії, є такою: сухопутні війська – 319 різноманітних генералів, у ВПС (авіація) їх – 277, військово-морський флот США має – 217 (флотських генералів\адміралів), корпус морської піхоти (у США це окремий вид збройних сил) має усього – 83 генерала різних категорій.

Отож, плутанина виникла через те, що люди, які мають лише «поверхневе уявлення» по якійсь тематиці, починають давати свою «високопрофесійну експертно-аналітичну» думку усім під ряд: сусідам, родичам, колегам по роботі, друзям… цим самим самі розповсюджуючи «сенсаційні фейки».

Тому в нас зовсім не «генеральська армія», на відміну від США, де є майже 900 осіб у різних генеральських званнях. 

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 7
  1. Але хлопець веселий! Знайшов ,що порівнювати. ЗС ядерно супердержави США та нашої маленької неньки. Ну, справжній квартал 95, ейбо!

    • Ну я цей “веселий хлопець”, дам роз”яснення (згідно нікнейма) даному уСерУ і його коментарю :)
      Тут не порівняння держав чи армій, а боротьба із шлаком та фейками у інтернеті.

      А окрім 95-го кварталу ніц не приходить в голову тобі, якісь обмеження чи упередження, щодо 95го? Комеді клаб? КВН? Дизель шоу? Дитячі острахи певно якісь…)))
      Хоча що тут уСерУ пояснювати….

      • А от мені цікаво, на які прямі джерела ви посилались в цій статі, які прямо й чітко вказують на те, що Сполучені Штати Америки мають 900 діючих генералів?

  2. Станом на серпень у Збройних Силах України рахується 246 689 осіб:

    Чисельність військовослужбовців – 194 276 чол;
    Чисельність військових, які беруть участь в ООС – 40 104 чол;
    Чисельність військових, які служать за кородоном – 356 чол;
    Чисельність курсантів з числа цивільної молоді – 6 273 чол;
    Чисельність військовослужбовців строкової служби – 18 335 чол;
    Чисельність працівників на посадах військовослужбовців – 5 275 чол;
    Чисельність держслужбовців та працівників (без зазначених вище) – 47 138 чол.

  3. ЗС США утворені з регулярного і резервного компонентів. За даними Global Firepower, активний персонал становить 1 400 000 осіб (0,4% населення) та 860 000 (0,3%) перебувають у резерві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...