<
Юрій Сиротюк

Чому я рекомендую обрати Нововолинський центр професійно-технічної освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 14.07.2021 / Погляд / /
1619
/ коментарі 2

Аналізуючи результати підсумкових результатів цьогорічних випускників – ЗНО – бачу тривожну статистику: третина не здали іспит з математики. Частина потенційних абітурієнтів не зуміли подолати пороги з інших дисциплін. Чи є сенс шукати винних? Хтось говорить про те, що свою роль зіграло дистанційне навчання. Багатьом завадив банальний стрес чи винятково збіг обставин. І що ж далі? 

Відтермінувати такий бажаний вступ до омріяного ВНЗ? Рік часу готуватись до наступного року, штурмувати курси з підготовки, викидати гроші на репетиторство?

Але… Є вихід!

Не секрет, що після школи я здобув освіту у Нововолинському ВПУ №1. Так, я – випускник профтехосвіти. Так, це стало моїм стартом. Сьогодні, озираючись на свій перший диплом, розумію, що то було не так і випадково.

Що ж таке – навчання у закладі такого типу? Перш за все, там була начитка загальних дисциплін, що у підсумку вилилось у диплом про загальну середню освіту.

Наступний аргумент на користь навчання у закладі профтехосвіти – вміння планувати бюджет. Стипендія… Свої кошти, котрими можна розпорядитись. Власний – хоч і невеликий, дохід. Тоді це не так дуже сприймав, та з часом зрозумів: це допомогло правильно розподілити те, що маю. Свого роду – основи фінансової грамотності.

Окрім того – навчився працювати руками. Таке не забувається.

Покоління дітей сьогодення не завжди знає, з якої сторони підійти до інструменту без класичного “гугл в поміч”. А нас навчала багатьом хорошим і правильним речам. І донині не цураюсь при потребі фізичної праці, коли це є необхідно. А в тому напрямку, що стосується мого напрямку першої освіти – можу вказати на недоліки без фахівця.

Моє ВПУ№1 – росте і змінюється лише на краще. Це – справжня кузня кадрів, робітничих кадрів, яких сьогодні ох який дефіцит! Повірте мені, людині, яка думає, куди вкладати кошти!

Навесні відвідав новостворену майстерню з ремонту автотранспорту. Це – великий плюс для молоді, адже по завершенні навчання юнак вже має фах, який дуже і дуже цінується. Повірте – хороший майстер автомайстер – на вагу золота! Такий спеціаліст, що завоював авторитет серед клієнтів, завжди матиме на хліб і не тільки з маслом.

Не кажучи про кафе “Орхідея”, де вдосконалюються справжні віртуози. Як власник закладу громадського харчування просто у захопленні від рівня, який демонструють учні Нововолинського ЦПТО! Там завжди якісно, смачно і вишукано. Там не соромно замовити кейтеринг, і їх послугами користується дуже багато людей, навіть мої колеги по Волинській обласній раді, голови територіальних громад та підприємці. Без перебільшень, але “Орхідея вміє вражати!

Також мають навчальну дільницю, де шліфують майстерність перукарі. Це – рівень. Ми, клієнти, за дуже доступну ціну отримуємо стрижки і зачіски, а учні – досвід.

Валентина Іванівна Приступа невтомно і постійно намагається зробити заклад кращим. Нещодавно центр профтехосвіти отримав 5 мільйонів гривень на створення лабораторії, де вдосконалюватимуться кулінари, де пектимуть кілька видів хліба, де творитимуть гастрономічні шедеври. Є заслуга у цьому крокові вперед і народного депутата України Ігоря Гузя, котрий давно підтримує заклад, і Волинської обласної ради, котра не може не пишатись такою освітньою установою. 

Якщо Ваша дитина не здала ЗНО, якщо не впевнені, чи є сенс іти в 10-11 класи, не бійтесь наважитись на те,аби першим кроком до професії, до дорослого життя став саме Нововолинський центр професійно-технічної освіти. Це – старт до високих результатів та фінансової незалежності Ваших нащадків. Це – запорука успіху. Це – кузня кадрів робітничих професій, котрі, повторюсь, сьогодні на вагу золота.

Це ні разу не соромно, коли дитина вчиться не у вищому навчальному закладі!

Це – школа дорослого життя, вміння розпорядитись своїми коштами, розуміння, що руками можна заробити пристойні кошти. Погодьтесь – маєте улюблене кафе, свого перукаря, довіряєте автомайстру чи швачці. І починали вони саме із профтехосвіти!  

В перспективі – можна отримати і вищу освіту, коли є таке бажання. 

Тому рекомендую звернути увагу на державний навчальний заклад “Нововолинський центр професійно-технічної освіти”. Там починав свою життєву дорогу і я, за що безмежно вдячний!

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 2
  1. Перша бурса стрьомна, хоч професії там надають актуальні.
    Одинадцята бурса якась поприкольніша буде.

  2. Є свої мінуси. Контингент там не дуже, йде вчитись багато дітей з середнім балом зі школи менше 6 тобто нормальна дитина може попасти в погану компанію підсісти на цигарки або якісь легкі
    наркотики. Друге це експлуатація учнів, я провчився в закладі профтехосвіти 5 років, зробили автомайстерню будуть ремонтувати за гроші. Орхідея також використовує учнів як робочу силу для корисливих цілей. Тобто дитину не будуть вчити щось нове і цікаве, а буде стояти на процесі якомусь котлети смажити. Ну і під кінець навчання щоб забрати диплом треба документ про працевлаштування принести училище з цим ніяк недопомагає і на дипломну роботу за те що ви відпрацювали на “бурсу” з вас ще візьмуть на подарунок училищу!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...