<

«Застосовували від лікування вірусу Ебола, але результати були не надто хороші»: МОЗ хоче придбати у США новий препарат для лікування коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 19.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
95
/ коментарі 2

Міністерство охорони здоров’я працює над тим, аби придбати в США та доставити до України препарат Remdesivir, який американські медики використовують під час лікування коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 19-го квітня, – інформує Громадське.

«Цей лікарський засіб був включений до нашого протоколу лікування, який ми затвердили відразу після мого приходу на посаду. Це противірусний лікарський засіб, який виготовляє одна з американських компаній. Він свого часу застосовувався від лікування вірусу Ебола, але результати були не надто хороші», – розповів Степанов.

За його словами, під час складання протоколу лікування коронавірусу українські лікарі брали приклад зі своїх американських і європейських колег, які використовують цей лікарський засіб. І відповідно до українського протоколу Remdesivir повинен використовуватися при тяжких і критичних станах

«Зараз МОЗ займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, зокрема за допомогою дипломатичних каналів», — резюмував міністр.

Водночас у МОЗ наголошують: наразі не існує ліків проти коронавірусу, пацієнтам надається симптоматичне лікування.




коментарів: 2
  1. А Америка на своїх жителях не хоче тестувати?! Треба весь непотріб до нас везти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця