<

Палата представників схвалила заборону TikTok у США

17:42 | 21.04.2024 / Новини / /
Перегляди
89
/ Коментарі відсутні

Палата представників Конгресу США в суботу, 20-го квітня, ухвалила законопроєкт, згідно з яким соцмережа TikTok буде заборонена в США, якщо власник, китайський концерн ByteDance, не продасть її іншому власнику.

У документі прописано, що компанія має це зробити протягом дев’яти місяців, проте президент США своїм рішенням може продовжити цей термін ще на три місяці.

Цей законопроєкт ухвалено нижньою палатою Конгресу в рамках великого пакету, до якого входять, крім того, виділення допомоги Україні на 61 млрд доларів, Ізраїлю на 26 млрд доларів і Тайваню на 8 млрд доларів, також законопроєкт про конфіскацію російських активів на користь Києва. Оглядачі практично не сумніваються, що весь пакет швидко схвалить Сенат, де, на відміну від Палати представників, більшість складають демократи. Президент Джо Байден заявив, що після цього негайно підпише цей пакет законопроєктів.

У березні Палата представників уже схвалювала законопроєкт про продаж TikTok, у якому для вчинення цієї угоди було встановлено термін у пів року. Проте та версія документа “застрягла” у Сенаті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця