<

Залишив власний бізнес та пішов на війну: розповіли історію військовослужбовця 14 окремої механізованої бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 24.01.2023 / Новини / /
Перегляди
2600
/ Коментарі відсутні

У лавах Князівської бригади з перших днів війни несе службу військовий Лев та його команда, два Олександри і Микола. Вони – рятівники бійців, бо вивозять воїнів з тих місць, що найбільше нагадують пекло. 

Про це пишуть на сторінці 14-ї окремої механізованої бригади. 

У Лева світла борода, гострі жарти і щирий погляд. У нього низький голос з притаманними царю звірів загрозливими нотками і спокійна манера розмови. Лев знає, як евакуювати поранених, коли дороги назад немає, а перед автівкою в шаховому порядку лягають міни.

Лев каже, за майже рік повномасштабної війни він з побратимами втратив вже більше півторадесятка автівок, і зараз на ходу 16-а.

Боєць вважає, що воюють не тільки на фронті, не тільки зі зброєю в руках. І дякує кожному, хто впродовж місяців всіляко підтримує й допомагає, в тому числі поповнюючи “автопарк” підрозділу.

Він давно збився з ліку, скільком побратимам він разом із своєю командою врятував життя, вивозячи з місць, що більше нагадували пекло, ніж землю. А врятованих ним вже давно сотні…

Лев і його команда, два Олександри і Микола, не знають, як склалася доля кожного ними евакуйованого бійця. Але вони знають, що є для них найкращою винагородою – коли врятовані хлопці повертаються після лікування на фронт, і вже тут, зустрівшись мимохідь, дякують за життя…

“Наприкінці лютого минулого року Лев залишив власний бізнес, а точніше, два, і став до лав нашої Князівської бригади. Він не пам’ятає, скільки людей врятував, очолюючи пожежно-рятувальний загін у рідному місті. Каже, це було багато років тому, наче в іншому житті. Але і в цьому фронтовому, бо біса складному і небезпечному житті, Лев так і залишився янголом-охоронцем для всіх, хто поряд”, – йдеться у дописі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця