<

За дачу 10 тисяч гривень хабаря ковельському прокурору, депутату-підприємцю загрожує до восьми років в’язниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:14 | 27.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Депутата, а заодно і керівника будівельного підприємства, судитимуть за давання неправомірної вигоди працівнику Ковельської місцевої прокуратури у розмірі 10 тисяч гривень.

Прокуратура області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, – інформує пресслужба прокуратури Волині.

Слідство вважає, що за допомогою хабаря керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив заходи задля викриття та документування правопорушення: правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер