<

З 8 листопада Волинська область переходить в «червону» зону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 5.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
8960
/ Коментарі відсутні

На території Волинської області опівночі 8-го листопада буде встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 5-го листопада, повідомляє Кабінет Міністрів.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, в регіоні спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома ознаками. Перший – це кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення. Другий – показник завантаженості ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я. Даний показник протягом 1-3 листопада становив 66,7-66,9%.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00:00 8-го листопада червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Волинської області.

Які обмеження почнуть діяти

У «червоній» зоні карантину буде заборонено роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, фітнес-центрів, басейнів та спортзалів, а також проведення масових заходів.

Водночас в областях «червоної» зони забороняється очне навчання у закладах освіти, крім дитсадків та 1-4 класів.

Однак ці обмеження не діють за умови, що 100% працівників та відвідувачів закладів чи заходів вакциновані від коронавірусу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер