<

Які зірки цього року балотуються до Верховної Ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:47 | 11.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Представники українського шоу-бізнесу іноді змінюють творчу кар’єру на крісло у Верховній Раді. Проте не всім вистачає наснаги “відсидіти” у ньому хоча б до кінця скликання. Розповідаємо, хто з зірок уже випробовував себе у політиці і хто планує зробити це у Раді нового скликання.

Про це пише 24-тий канал.

Хто з відомих українців збирається в Раду?

В оприлюднених списках партій бачимо чимало облич, нових для політики, проте відомих в інших сферах. Зокрема, до парламенту збираються відомі представники шоу-бізнесу, художники, спортсмени та актори.

Сергій Притула, “Голос”

Шоумен – номер 30 партії, лідером якої є співак Святослав Вакарчук. Свою мотивацію він пояснив тим, що бажає, щоб його діти жили і працювали в цій країні. Тому він хоче докласти до цього зусиль, “щоб потім совість не гризла”.

“Якби мені подобалося все, що відбувається в українській політиці останнім часом, а зараз – і поготів, я, мабуть, би цього не робив. Виходити з власної зони комфорту – це не дуже приємно. Але я хотів би бути корисним цій країні і її людям. Маючи певний кредит довіри від вас, я думаю, що можу на це наважитися”, – пояснив Сергій Притула.

При цьому Притула наголосив, що почувається достатньо фінансово незалежним для того, щоб гарантувати: його похід до парламенту “не є спробою заробити додатковий карбованець”.

Шоумен обрав “Голос”, тому що “у списку партії ви не знайдете колишніх народних депутатів, не побачите там людей, які збираються лобіювати інтереси якихось олігархів чи фінансово-промислових груп”.

Гео Лерос, “Слуга народу”

Художник та режисер, відомий автор низки київських муралів, балотується під номером 23 партії. Він не приховував своєї прихильності до Володимира Зеленського ще під час передвиборчої кампанії. Те, що у тридцятці партії “Слуга народу” – саме його ім’я, художник підтвердив на своїй сторінці у фейсбук.

“Коли у 2015 році я у системі “гугл” набрав ключові слова “київ стріт арт” та “юкрейн стріт арт”, мені видало близько 70 тисяч згадувань, сьогодні ця цифра – близько 60 мільйонів згадувань. Це ті позитивні згадування про нашу державу, яких нам так не вистачає”, – написав він, очевидно, окреслюючи напрямок своєї діяльності.

Віталій та Світлана Білоножки, “Сила і честь”

Народні артисти про свій намір іти в політику разом з Ігорем Смешком повідомили у коментарі одному з телеканалів. Своє рішення вони пояснили тим, що “уже наспівалися”.

“Хочу, щоби не було недолугостей в законі про інтелектуальну власність, згуртувати людей, якщо там будуть симпатики до культури. Також хочу закон про меценатство, щоб зробити легшим життя артистів, бо вони дійсно кинуті останньою владою”, – розповів Віталій Білоножко про свої плани.

Його дружина Світлана додала: якщо пройдуть до Ради – будуть лобіювати інтереси пенсіонерів, оскільки зараз вони самі ними є.

Під якими номерами подружжя потрапить у списки, поки що невідомо.

Жан Беленюк, “Слуга народу”

Спортсмен, борець греко-римського стилю – номер 10 у партії. Беленюк розповів, що планує розвивати український спорт, “щоб наша нація була здорова, спортивна і показувала високі результати на міжнародних аренах”.

“Я голосував за Зеленського. І я бачу можливість змінити ситуацію лише з ними”, – пояснив спортсмен.

Юрій Корявченков, “Слуга народу”

Актор “Кварталу 95”, більше відомий як “Юзік”, буде висуватися по мажоритарному окрузі у Кривому Розі.

Сам актор своє висунення у ЗМІ не коментував, однак керівник передвиборчого штабу партії Олександр Корнієнко зазначав, що “Юзік” також протягом тривалого часу був адміністратором студії “Квартал 95” – “тобто у нього є ці якості”.

Вже не вперше балотуються в Раду також народний артист України Богдан Бенюк (ВО “Свобода”) та Оксана Білозір (БПП “Солідарність”). Співак та ректор КНУКіМ Михайло Поплавський у Раді також не вперше. Принаймні, якщо йому вдасться пройти цього разу. Проте зараз він іде в парламент як лідер “Аграрної партії”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер