<

Вже цього року в 11-у класі вивчатимуть історію про Томос

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 9.02.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 18

Уже в 2019 році в Україні випустять підручний з історії, у якому буде розповідь про отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України у відповіді на запит кореспондента УНН.

«Історія незалежної України вивчається в 11-у класі, якраз в цьому році ми друкуватимемо ці підручники. Щойно ми отримали Томос про автокефалію УПЦ, я дала доручення внести відповідні зміни до програми з Історії України», –  розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Протягом декількох тижнів ми затвердимо нову редакцію програми для 11-го класу наказом МОН. Автори підручників, які друкуватимуться цього року, муситимуть це врахувати”, – повідомила міністр.

За її словами, до квітня будуть надані детальні методичні рекомендації вчителям історії, щоб під час вивчення цього періоду вони обов’язково висвітлили тему отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Що стосується зовнішнього незалежного оцінювання, то в сам тест ця тема увійде не раніше, ніж через два роки.

«Ми маємо непорушне правило, що у програму ЗНО вносяться зміни не пізніше, ніж за два роки до складання цього тестування. Тобто вже на початку 10-го класу випускники мають визначену програму ЗНО, за якою вони складатимуть тест. Отже, ми цьогоріч обов’язково внесемо зміни у програму ЗНО з Історії, але чинними вони будуть лише для випускників, які закінчуватимуть 11-й клас у 2021 році», — пояснила Гриневич.




коментарів: 18
  1. Це ганебна наруга над Конституцією України, де церква відокремлена від держави та школи.

  2. Супрун,Гриневич…ото команда А..одна знищила медицину,друга вже доводить освіту…

    • і агенти путіна. Жалуются на жкх, ціни на газ, на проїзд, на все – тільки б підірвати віру в евро-майбутне ! Але в них нічого не вийде ! Слава Україні !

    • Це вони перед виборами так активізувалися. 5-та колона в своєму репертуарі.

  3. ще б ввели в програму освіти історію родин вальцмана, падубія, кулівлоба та інших хероїв

  4. не переживайте, томос ввійде в підручники після перевиборів порошенка і там про нього майже не згадають.

  5. Ой, вибачайте, я збилась з ролі. Насправді я лікарка, але після того, як мені телевізор на голову впав, я інколи вважаю себе за когось іншого

  6. Прийшов Ющенко – заср%али пів книжки з історії в 5 класі його і родини і кумів фотками. Прийшов Янукович – Ющенка забрали, Яник красувався в підручнику. В нас під кожну подію переписують історію і підручники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок