<

Виселення УПЦ мп з лаври: експертка назвала три варіанти для монахів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 16.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
1690
/ коментарів 8

У монахів УПЦ (що в єдності з мп) в разі виселення з Києво-Печерської лаври залишаються три варіанти дій – перейти до ПЦУ, створити власний монастир, підпорядкований безпосередньо Вселенському патріархату, або виїхати до росії.

Про це розповіла в ефірі “1+1” у рамках всеукраїнського телемарафону релігієзнавиця, докторка філософських наук Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович, пише Духовний фронт України.

Експертка висловила сподівання, що монахи “приймуть правильне, не корпоративне, а важливе християнське рішення”.

“Варіанти вже запропоновані. Є такий варіант, що вони обирають свого настоятеля і можуть просити ставропігію від Вселенського патріархату, якщо вони так страшенно не хочуть приєднатися до Православної Церкви України”, – розповіла Филипович.

Вона нагадала, що монастир Вселенського патріархату вже зареєстрований юридично на території Києво-Печерської Лаври, тому “юридично тут не буде ніяких проблем”.

“А тим, кому не подобається ні один варіант, ні другий, в нас є прекрасна формула – “чємодан-вокзал-Росія”. Є вже багато священиків, які не прийняли нашу модель демократичного розвитку, отримання Томосу і Православну Церкву України. Вас ніхто не тримає в Україні”, – додала релігієзнавиця.

Нагадаємо, митрополит Володимир з’явився разом із настоятелем Києво-Печерської Лаври Павлом Лебедем, знаним у народі, як Паша «Мерседес» за любов до елітних автомобілів, у відеозверненні до влади, щоб не «відбирали» в УПЦ мп святиню.




коментарів: 8
  1. Варіант лише один , має бути … Чемодан – вокзал , Московія ! Попи галіми , за стільки років , одне горе і лихо несли ! Чому і га далі мають тут залишатись !

  2. Та вішати тих нероб шахраїв та пройдисвітів попів треба, без розбору… Десь так у центрі міста. Щоб усі бачили. Яка з них користь?)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця