<

Волинські пивовари збагатили держбюджет на 1,1 мільйона

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:58 | 17.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
5a6nzfTq4ZU

Волинські пивоварні цього року збільшили сплату акцизного податку на 12,5 відсотка.

Зокрема, за підсумками 9 місяців 2014 року до держбюджету волинські пивовари відрахували 1 138 тисяч гривень акцизного податку, або на 126,8 тисячі гривень більше проти аналогічного періоду 2013 року, – повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області.

Цей позитив – очікуваний, оскільки в зв’язку з ухваленням антикризового законодавства дещо зросли ставки акцизного податку. Разом з тим, зростання надходжень акцизного податку в області пояснюють  якісним адмініструванням та ефективним податковим супроводом суб’єктів господарювання, які спеціалізуються на пивоварінні.

«Ми ретельно аналізуємо діяльність усіх без винятку платників акцизного податку і бачимо, що потенціал для зростання  надходжень цього платежу до держбюджету, зокрема від пивоваріння, на Волині в майбутньому однозначно є: у цьому переконує стабільний попит на якісний місцевий продукт та обсяги реалізації. Не варто забувати, що саме пивоварні за умови реалізації ними своєї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам є ще й платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Однак, за словами керівника ГУ ДФС в області,  у більшості  виробників пива Волині досить вагома частка продажу пива не ідентифікованим покупцям.

«А це означає, що цілком ймовірно має місце постачання продукції власного виробництва суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі. За таких умов закон не зобов’язує сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Водночас саме цей момент нас змушує більш уважно аналізувати діяльність тих пивоварень, що не є платниками цього збору, оскільки  приховуючи інформацію  щодо реальних покупців пива, деякі українські пивовари фактично реалізовують товар  кінцевому споживачеві. На жаль, така практика має місце, її мета – мінімізація податкових зобов’язань. Отож,  ми застерігаємо місцевий бізнес від таких хибних кроків», – підкреслив Віталій Чуй.

Наразі у ГУ ДФС в області не мають підстав для звинувачень у порушеннях податкового законодавства волинських виробників пива і сподіваються на відкритість і довіру у  стосунках  платників податків з органами ДФС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця