<

Жителі Хобултови вимагають повернути частину землі орендованої Володимир-Волинським агротехнічним коледжем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:06 | 18.03.2016 / Володимир, Онлайн / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

15-го грудня, Микола Костюк, член виконкому Хобултівської сільської ради, розповів, що в селі гостро постало питання виділення землі учасникам АТО та молодим сім’ям. Сільська рада власних вільних земель немає, тому шукає так звані “кусочки”.

“Василенко, голова держземагентства в області, у Луцьку, сказав написати учасникам АТО заяви на землі навчального закладу, що були передані в постійну оренду. Тобто, я розумію, що якщо він може витягнути 50-60 гектарів для 35-ти атошників, то сільська рада теж може отримати.” – обгрунтував свою позицію Микола Костюк.

Зазначимо, що 288 гектарів – це дві відокремлених ділянки: одна 173 та 90 гектарів (де знаходяться різного плану будівлі). Також, як повідомили журналістам, ще раніше частину земель надавали працівникам коледжу. Для сільської ради просять не всю територію перевести, а лише частину.

Порядок безплатного отримання земельних ділянок учасниками АТО передбачений Земельним кодексом і процедурно є аналогічним і для пересічних громадян, і для бійців.

Нагадаємо, що безплатно можна отримати ділянку для ведення особистого селянського господарства у розмірі не більш як 2 гектари; для ведення садівництва — не більш як 0,12 гектара; для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у селах — не більш як 0,25 гектара, в селищах — не більш як 0,15 гектара, в містах — не більш як 0,10 гектара.

Звернувшись до юриста дізнаємося, що укладений у 2000-му році договір дозволяє коледжу постійно користуватися вказаною площею та практично є договором власності. Фактичним розпорядником землі у цьому випадку є Міністерство освіти і науки.

1
IMG_3127

Зауважимо, що у Хобултові це не перші суперечки через землю. У 2014-му році священник Пилипець оформив документи на 33 гектари землі в цій же сільській раді та по сьогоднішній день триває судова тяганина.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця