<

За вчинення лісової пожежі в Оваднівській громаді чоловік заплатить штраф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 13.01.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Чоловік, викорчовуючи дикорослі дерева на території Володимир-Волинського лісомисливського господарства, порушив Правила пожежної безпеки й підпалив гілля з сухою травою. У результаті виникла лісова пожежа, яка завдала понад 88,5 тисяч гривень збитку. Тепер за свій необережний і необдуманий вчинок горе-палію доведеться сплатити штраф.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.  

Так, 17-го березня 2020 року, близько 14:00, знаходячись на земельній ділянці, розташованій на території Оваднівської громади біля села Маркелівка поблизу одного із лісових кварталів Микуличівського лісництва ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» чоловік здійснював корчування дикорослих дерев на вказаній території.

Однак, порушуючи Правила пожежної безпеки в лісах України, підпалив гілля з сухою травою на відстані близько 10 м від лісового насадження.

У результаті виникло загоряння трави та вогонь за напрямком сильного вітру розповсюдився сухим трав`яним покривом на лісовий масив.

Пожежа знищила 0,2 га рослинності та 1,2 га лісового масиву, що потягло за собою заподіяння шкоди на загальну суму 88 тисяч 550 гривень.

Відтак, проти палія порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 КК України (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу).

У суді обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, зізнався у вчиненому і запевнив, що щиророзкаявся та просив суворо його не карати.

Розглянувши усі матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5 тисяч 100 гривень.

Також палію доведеться сплатити в дохід держави 6 тисяч 538 гривень судових витрат пов’язаних із залученням експерта для проведення пожежно-технічної експертизи.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця