<

З 1-го жовтня стартує монетизація пільг: що треба знати мешканцям Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 18.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Монетизовані пільги продовжать отримуватимуть готівкою та безготівковою формою. Про це розповів начальник міського управління праці і соціального захисту населення Олександр Смикалюк.

Так, зазначив він, з 1-го жовтня в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно до ухваленого рішення Кабінету Міністрів України паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

Для того, щоб перейти на монетизовану форму виплати пільг, не потрібно писати ніяких заяв, лише звернутися до управління соцзахисту, аби уточнити діючий мобільний номер телефону.

“Тепер Ощадбанк буде ідентифікувати пільговика, бо ми працюємо за рішенням уряду з Ощадбанкам, за діючим активним номером мобільного телефону. В більшості пільговиків зазначені домашні номери, або вони відсутні. Треба звернутися в управління особисто або по телефону 2-47-26 і уточнити номер. Зробити це варто вже, щоб уникнути жовтневого ажіотажу”, – розповів Олександр Смикалюк.

Сьогодні можна обрати один серед варіантів монетизації: безготівкова і готівкова.

Особливість безготівкої:

“На особовий рахунок пільговика, який відкривається автоматично в Ощадбанку, зараховуються щомісяця кошти. Так само автоматично Ощадбанк бере ці кошти і розкидує по організаціям-надавачам послуг. В кінці місяця на номер мобільного приходить повідомлення від банку зі змістом, яка сума надійшла на рахунок, що сплачено і яку суму треба доплатити понад використану норму,” – зазначив Смикалюк.

Якщо людина зекономила, то ці кошти повернуться їй «живими грошима» в кінці опалювального періоду.

Особливість готівкової:

“Цей варіант статистично менш популярний. Пільговик звертається до управління з заявою на одержання пільги в готівковій формі. Ощадбанк перераховує пільгу щомісяця на відкритий рахунок, з якого людина сама розраховується з організаціями-надавачами послуг”.

Станом на 18-те вересня дані по пільгам в міському управлінні праці і соціального захисту уточнило 60% пільговиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер