<

Як проходитиме святкування Дня Примирення та Дня перемоги у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 6.05.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Не встигли українці оговтатися від першотравневих свят, як знову ціла низка вихідних. У п’ятницю, суботу, неділю та понеділок трудовий народ знову відпочиватиме, цього разу – з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

А там, де свято – звісно і бажання видовищ. Заходи, розроблені міською владою Володимира-Волинського – патріотично налаштовані, покликані примирити усі сторони, які брали участь у Другій Світовій війні. Про європейськість та досвід сусіднього Євросоюзу йдеться у зверненні міського голови Петра Саганюка до містян.

“Шановні володимир-волинці!

У цьому році ми вперше  відзначатимемо 8 травня День пам’яті і примирення, а 9 травня –  День Перемоги над нацизмом, так як це роблять інші країни. Україна обрала європейський шлях розвитку, що передбачає  прийняття європейських моральних і культурних цінностей.

Ми вшановуємо подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

Ми ще раз  переосмислюємо події сімдесятирічної давності і сьогодні, коли  війна знову прокотилася українськими землями глибоким горем по людських долях, бачимо, як об’єдналося суспільство навколо ідеї захисту Батьківщини.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією була для українців Друга світова війна і переконані, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Весь світ переконався, що українці – сильна нація, яка вистоїть перед будь-якими випробуваннями, адже бореться за  свою свободу та незалежність.

У ці пам’ятні для нас усіх дні, приколовши до одягу червоні маківки – цьогорічний символ пам’яті жертв війни, схилимо голови перед могилами борців проти нацизму і  віддамо шану живим.

Героям – Слава! Пам”ять – Живим!

З повагою, міський голова Петро Саганюк”.

Програма відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі у місті Володимирі-Волинському

8 травня 2015 року

09.00 – покладання вінків до братських могил, пам’ятників та пам’ятних знаків

11.00 – панахида за загиблими, покладання вінків, квітів до обеліску Слави

12.00 – зустріч ветеранів Другої світової війни, воїнів УПА, воїнів-афганців, учасників АТО  «Уклін живим – загиблим слава».

9 травня 2015 року

10.00 – зустріч міського голови з ветеранами Другої світової війни, воїнами УПА, представниками ветеранських громадських учасниками АТО. Вручення нагород. Тематична програма «Для Вас, ветерани»  (КМЦ).

12.00, 14.00 – ігри  чемпіонату України у ДЮФЛУ за участю команд «БРВ-ВІК» (стадіон «Олімп»).

А ось заявлений раніше обід, який за задумкою мера, мав відбутися у ресторані “Дружба”, чомусь у план офіційних заходів не потрапив.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер