<

Як працює система електронних петицій у Володимирі-Волинському?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 20.01.2016 / Володимир / , /
Перегляди
5
/ коментарі 3

За весь час діяльності електронної системи подачі петицій подано 19-ть пропозицій із різних категорій та 3 петиції отримали відповіді у міській раді.

Серед запропонованих категорій найбільшою популярністю користується “благоустрій міста та будівництва”, подано 13-ть пропозицій.

Отож, відповідь отримали такі петиція як:

  1. Вирішення проблеми освітлення пішохідних переходів (автор Владислав Зінкевич0). У відповіді зазначається, що на наступну сесію буде винесено окремим питанням про виділення 300 тисяч гривень для освітлення переходів за аналогом міста Луцьк. Також у відповіді зазначається, що середня вартість облаштування одного переходу для міського бюджету коштуватиме від 26-ти до 30-ти тисяч гривень.
  2. Очистити річку Лугу від сміття, очеретів та зілля (автор Олександр Березовський). У відповіді йдеться, що орієнтовна робота таких робіт коштуватиме близько 10-ти мільйонів гривень і це тільки у межах міста, та обґрунтовується недоцільність такої роботи. Хоча міська рада в курсі проблеми і шукає напрямки вирішення проблеми.
  3. Заборона салютів і феєрверків на Новий рік ( автор Анжела Серьогіна). відповідь дана на цю петицію була 13-го січня та зазначала, що така заборона у місті вже існує. Хоча згадуючи Новорічні святкування можна стверджувати, що не досить успішно.

17-го січня на розгляд була прийнята ще одна петиція, це – “Рух у центрі міста”(автор: Дмитро Чернишов). Суть пропозиції полягає у тому щоб повернути зелені стрілки на світлофорі, що повинно розвантажити центр міста та прискорити рух, вважає автор.

На сьогодні, найбільш близькими жо того, щоб потрапити на розгляд є дві петиції:

  1. Надання земельних ділянок для учасників АТО (автор: Володимир Омелянюк) – 127-м голосів та 9-ть днів до завершення збору голосів.
  2. Зміна директора автостанції на молодого, освіченого керівника (автор: Олександр Березовський). Вже зібрано 104 підписи і до завершення залишилося 4 дні.

Не менш цікавими та важливими є інші петиції, які наразі збирають необхідні голоси:

  • Створення безкоштовної зони wi-fi з доступом в інтернет у парку Слов”янський та центральній площі міста, автор Андрій Кандиба;
  • Інфекційна лікарня, Ірина Морис просить зробити ремонт у палатах;
  • Заборона навантаження учнів (дітей до 12 років та 14 років включно) ранцями, які своєю масою у спорядженому стані перевищують більше 3 – 5 кг, автор – Олександр Ваколюк;
  • Відновити роботу громадського туалету біля КМЦ ім. Т.Г.Шевченка;
  • Створення відкритого електронного майданчика закупівель з бюджету міста, автор Віра Сєргєєва, депутат Володимир-Волинської міськради;
  • Створити притулок для безпритульних тварин, автор Антон Мухин;
  • Зробити освітлення у дворах будинків 101,105,107 по вулиці Ковельскій, автор Олексій Вітрук;
  • Заборонити продаж спиртних напоїв в торгівельній мережі у нічний час, автор Микола Романюк;
  • Збільшити вимоги до реклами на будівлях в центрі міста, автор Андрій Семенчук;
  • Пішохідні доріжки на вулиці Зимнівська, автор Вадим Семенчук;
  • Створення фотозони я люблю Володимир в одному з парків міста, автор – Андрій Семенчук;
  • Зрізати дерева, на яких гніздяться ворони, автор – Ігор Крощук;
  • Встановити теплові лічильники у багатоповерхівках міста до кінця опалювального сезону, – автор Олексій Вітрук

Нагадаємо, що для того аби петиція потрапила на розгляд до відповідної комісії у міську раду необхідно щоб вона була підтримана 150-ма голосами. Також свою пропозицію щодо покращення міста можна оприлюднити на сайті електронних петицій міста, для цього варто лише кілька кілька хвилин.




коментарів: 3
  1. Змінити директора автостанції,ато там не контролери,а простітутки.які завжди пяні і лізуть в кармани водіям по гроші прилюдно-встидно за них!Вони не виховані і дуже не коректно поводяться з людьми.Хіба в місті не має грамотних жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця