<

Волонтерка зі США, яка викладає у Володимирі-Волинському, вражена скільки їдять українці на свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:59 | 7.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Волонтерка Корпусу Миру із США Лінза Маккой, яка викладає англійську у Володимирі-Волинському, поділилася враженнями українських традицій. 

Про це йдеться у інтерв’ю газети Слово правди.

Лінза Маккой приїхала з Вашингтону і освоюється у Володимирі. 

«Я все ще освоююся тут, все ще вивчаю країну, «куштую» її. Для мене була великим здивуванням традиція, коли хлопчики ходять по оселях і сіють зерном – у нас такої нема. Тобто ми на Різдво можемо завітати в гості, заспівати колядки, але нічого при цьому не розсипаємо. Ще дуже дивно, коли дітям за колядування платять гроші. У нас це просто  спосіб привітати людей зі святом, безплатно», – поділилася дівчина. 

На Різдво американка їздила у Карпати разом із сім’єю, у якої вона проживає. Традиції, каже Лінза, дуже відрізняються,  проте і в Америці, і в Україні Різдво – це родинне свято. 

«Мене вражають той об’єм їжі, який українці споживають на свята. Як історик, я розумію, що це відголоски Голодомору – успадкована від предків пам’ять про голодні часи примушує накривати щедрі застілля. Але я до такого не звикла…» – поділилася іноземка. 

«Деяка їжа дійсно видалася дивною і не скажу, що я її вподобала, – сало, наприклад, чи холодець.  Але мені дуже засмакували голубці, деруни – це щось нове і дуже смачне. А от сметана – я її любила і вживала і вдома, але для мене дивно, що тут її додають усюди! Я не звикла класти сметану в суп. А тут з нею їдять і борщ, і деруни, і вареники, і смажену картоплю – все-все-все», – розповіла Лінза. 




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця