<

Володимир-волинські депутати хочуть допомогти тим, хто має валютні кредити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:03 | 30.10.2014 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар
валюта

Депутати Володимир-Волинської міської ради написали звернення до депутатів Верховної Ради з вимогою мінімізувати негативні наслідки інфляції для українців, – інформує інтернет-видання “БУГ”.

У середу, 29 жовтня, під час сесії Володимир-Волинської міської ради прийняли звернення депутатів до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті.

«Ми депутати Володимир-Волинської міської ради стурбовані тим, що девальвація національної валюти України – гривні,  ставить громадян України, які є позичальниками за кредитами в іноземній валюті, у скрутне матеріальне становище, через яке більшість з них не можуть належним чином виконувати свої зобов’язання перед банками.

Проблема ще й у тому, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект стосовно реструктуризації валютних кредитів. Прийняття закону означатиме введення кабальних умов для позичальників, ставлячи їх в умови майже рабської залежності від банків.

Ми пропонуємо невідкладно на законодавчому рівні вирішити питання щодо:

– врегулювання статусу всіх позичальників фізичних осіб, які отримали кредити в іноземній валюті, шляхом прийняття спеціального закону України, що врегулює ситуацію;

– проведення конвертації валютних кредитів в гривню по курсу Національного Банку України на дату підписання кредитного договору або хоча б поділ ризиків на три сторони: позичальник банк, банк, Національний Банк України з фіксованою процентною ставкою, не вищою, ніж на момент підписання кредитного договору;

– введення мораторію на відчуження банками заставного майна позичальників на строк три роки;

– обов’язкове списання позичальникам пені та штрафних санкцій, починаючи з 2009 року; та інші пропозиції.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер