<

Відбувся тренінг «Активні громадяни» у місті Володимир-Волинський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 31.05.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Активістка Луцького національного технічного університету, студентка факультету бізнесу, Ірина Гаранчевська, взяла участь у фасилітації тренінгу програми Британської Ради з міжкультурного діалогу та соціального розвитку “Активні громадяни”, який відбувся у місті Володимир-Волинський, 25–27 травня, за підтримки СГО «Молодіжна платформа».

Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам та забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог,- пишуть на ФБ ЛНТУ.

В Україні проект розрахований на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в масштабі всієї України, насамперед на Сході України.

Учасники навчалися за програмами,розробленими провідними спеціалістами у сфері розбудови громадянського суспільства, активної комунікації, проектного менеджменту тощо. Вони не тільки отримали комплекс навичок, необхідних активному громадянину, але й тепер мають можливість здобути фінансування на власний соціальний проект.

Ірина Гаранчевська поділилася своїми враженнями:

«Я сама пройшла цей тренінг ще взимку у Луцьку, була здивована якістю викладання, активністю учасників, знайшла багато друзів та партнерів. Програма ніби міняє твою свідомість, дає поштовх працювати у сфері громадськості, миттєво з’являються ідеї, народжуються соціальні проекти. Моя команда розписала проект про «лікування мистецтвом», метою якого було надати допомогу дітям, що мають психологічні травми (діти переселенців зі сходу України, діти учасників та загиблих в зоні АТО), психологічну та моральну підтримку важкохворих дітей та іншим соціально незахищеним групам населення, реабілітація людей з особливостями та відхиленнями розвитку за допомогою методу арт-терапії. Проект отримав перемогу, було надано фінансування на його реалізацію. Зараз ми працюємо над цим, вже зробили 4 поїздки, в подальшому планується ще кілька занять в реабілітаційних центрах.

Навчальна програма «Активні громадяни» розширюється, проводяться локальні тренінги у різних містах. Захар Ткачук, керівник СГО «Молодіжна платформа», запропонував мені стати його партнером по фасилітації, мене це зацікавило і я погодилась. Дуже красиве старовинне місто Володимир – Волинський з гостинністю прийняло фасилітаторів з Волині. Молодь тягнеться до великого, люди ініціативні та цікаві, було запропоновано проекти соціальної дії. Думаю дана програма допомогла їм зрозуміти себе, своє бажання змінити країну на краще».

Для довідки:

“Активні громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузіміжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував в 2009 році та реалізується більше ніж у 40 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії.

gar_4
gar_3
gar_2




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа