<

У Володимирі-Волинському за круглим столом пояснили, як запровадити бюджет участі в місті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:47 | 17.05.2017 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

17-го травня у Володимир-Волинській міській раді відбувся круглий стіл “Запровадження бюджету участі”. 

Додамо, що бюджет участі – це  інструмент прямої демократії, за допомогою якого мешканці міста залучаються до розподілу частини міського бюджету. Мешканці міста, депутати, представники органів місцевого самоврядування, члени громадських організацій обговорюють пріоритети розвитку громади. Після консультацій та обговорень у громади формується бачення, які ідеї слід реалізувати першочергово. Простими словами “бюджет участі” – це можливість громади реалізовувати власні соціальні проекти за бюджетні кошти.  У бюджеті міста щороку передбачатимуться гроші на реалізацію громадських проектів – 1% від власних доходів.

Для присутніх володимирчан показово, на прикладах міст, які вже запровадили бюджет участі (БУ – далі), пояснили суть такого нововведення.  Зокрема розповіли як налагодити партнерство влади та громади, як писати та подавати проект для реалізації за допомогою електронних систем.

Також було презентовано сайт для подання проектів на реалізацію за кошт БУ. Щоправда сайт буде у вільному доступі і розпочне роботу після затвердження Положення про запровадження БУ на черговій сесії ( найближча сесія 23-го червня).

Експерт Інституту Регіонального Розвитку детально пояснив участь громадян бюджетному процесі та які громадські ініціативи мають перспективу.

На завершення роботи круглого столу відбулася презентація Положення бюджету участі Володимира-Волинського. Презентацію провела начальник управління економічного розвитку та інвестицій Оксана Субицька.

Зазначимо, що загальний об’єм фінансових ресурсів для бюджету участі буде визначатися індивідуально для Володимира-Волинського та затверджений депутатським корпусом. Основна умова, що бюджет участі повинен мати чітко визначену величину.

Додамо, що вперше про бюджет участі у Володимирі-Волинському розпочали обговорювати під час одного із семінарів, який проводив Фонд Ігоря Гузя “Прибужжя” та Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя  в кінці лютого. Тоді посадовці Володимира-Волинського зацікавилися ідеєю та розпочали процес із впровадження БУ для міста.




коментарів: 2
  1. Начальник управління економічного розвитку та інвестицій ,-звучить красиво,але на жаль тільки звучить.Де той економічний розвиток Володимира,де ті інвестиції у це місто? Можливо хтось знає,поділіться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця