<

У Володимирі-Волинському працюють над тим, щоб місто визнали дружнім до дитини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 8.09.2018 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

6-го вересня в місті відбулась презентація ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». В ході презентації партнери Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, представники МА «Євростратегія», Світлана Рогова та Олександр Гловацький розповіли про дану ініціативу ЮНІСЕФ.

Світлана Рогова розповіла про процес здобуття статусу «Громади, дружньої до дітей та молоді», який має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах, – повідомляє прес-служба Володимир-Волинської міської ради.

Для того щоб приєднатися потрібно: ухвалити рішення приєднатися до ініціативи та підписати відповідний Меморандум з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ); проаналізувати ситуацію з правами дітей та молоді в муніципалітеті; обрати мінімум 3 з 5 напрямів роботи ініціативи, за якими працюватиме муніципалітет; скласти План дій та бюджет для його втілення в найближчі 2-3 роки; отримати логотип кандидата в учасники ініціативи, який можна використовувати як у внутрішній комунікації, так і для комунікації з муніципалітетами інших країн, партнерами та бізнес-середовищем.

Громада Володимира-Волинського рухається у напрямі приєднання до ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Адже дана ініціатива  передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту, соціальний захист, безпеку, охорону здоров’я та дитинство.

На даний час триває робота над завершенням ситуаційного аналізу щодо становища дітей та молоді в місті, а також погодження дати підписання Меморандуму з ЮНІСЕФ.

Довідково: Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді.  З часу створення у 1996 році, до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа