<

У Володимирі-Волинському перед Трійцею ярмаркували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:52 | 28.05.2017 / Володимир /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

27-го травня у Володимирі-Волинському, на головній Площі міста відбувся ярмарок «Ярмаркова субота в заклечані ворота», організований виконавчим комітетом Володимир-Волинської міської ради.

Ярмарок передував Трійці, званій у народі Зеленими святами, й під час нього володимирчани та гості міста мали нагоду придбати все необхідне до святкового столу, дому та саду. Традиційно, прибули на торжище зі своїм крамом товаровиробники не лише з Волині, а й із інших сусідніх і досить віддалених від Волині областей, – повідомляє сайт міської ради Володимира-Волинського.

Так уже повелося, що кожен володимирський ярмарок має свою тематику й «родзинку». Нинішній же, закономірно просто ряснів різноманітною рослинністю, і покупці активно скуповували розсаду помідорів та болгарського перцю, декоративні кущі, деревця та квіти, якими прикрасять власні присадибні ділянки.

Не меншим попитом користувалися й продукти харчування, зокрема, овочі нового врожаю: молода капуста, огірки, помідори й навіть молода картопля. Неабиякі черги утворювалися біля торгових точок із маслом та сирами, олією, і вже традиційно, свіжим м’ясом. Можна було придбати на ярмарку за цінами, нижчими від ринкових, борошно, макарони, крупи, ковбасні вироби, хлібобулочні вироби й тістечка. А ще на ярмарку спостерігалося різномаїття живого краму: птиці та кроликів різних порід. Охочі мали можливість прикупити на торговиці махрові рушники і навіть м’які меблі Володимир-Волинських виробників. Не обійшлося, певна річ, і без вишитих сорочок, які ВолодимВолинської міської ради. Ярмарок передував Трійці, званій у народі Зеленими святами, й під час нього володимирчани та гості міста мали нагоду придбати все необхідне до святкового столу, дому та саду. Традиційно, прибули на торжище зі своїм крамом товаровиробники не лише з Волині, а й із інших сусідніх і досить віддалених від Волині областей.

Так уже повелося, що кожен володимирський ярмарок має свою тематику й «родзинку». Нинішній же, закономірно просто ряснів різноманітною рослинністю, і покупці активно скуповували розсаду помідорів та болгарського перцю, декоративні кущі, деревця та квіти, якими прикрасять власні присадибні ділянки.

Не меншим попитом користувалися й продукти харчування, зокрема, овочі нового врожаю: молода капуста, огірки, помідори й навіть молода картопля. Неабиякі черги утворювалися біля торгових точок із маслом та сирами, олією, і вже традиційно, свіжим м’ясом. Можна було придбати на ярмарку за цінами, нижчими від ринкових, борошно, макарони, крупи, ковбасні вироби, хлібобулочні вироби й тістечка. А ще на ярмарку спостерігалося різномаїття живого краму: птиці та кроликів різних порід. Охочі мали можливість прикупити на торговиці махрові рушники і навіть м’які меблі Володимир-Волинських виробників. Не обійшлося, певна річ, і без вишитих сорочок, які користуються у Володимирі неабияким попитом. Розважав же продавців та покупців на ярмарку духовий оркестр «Арсен», який збирав кошти «на відродження української музики». Пізнього ранку, а коли всі, в кого субота – вихідний, попрокидалися, ярмарок просто вирував, як, утім, і завжди володимирські ярмарки.

Аби ж наочно побачити, що й по чім можна було придбати на ярмарку, і як відрізнялися ярмаркові ціни від ринкових, дивіться в таблиці.

Назва товаруЦіни на ринкуЦіни на ярмарку
26.05.201727.05.2017
Свинина
Рубанка70-7560
Шинка без кістки95-10075
Шинка на кістці75-8060
Полінгвіца без кістки95-10080
Полінгвіца на кістці9075
М’ясо з шиї (м’якоть )100-11085
Ребра з м’ясом65-7055
Карковина35-4030
Бочок (жирний)5550
Бочок (м’ясний )6560
Сало25-5020-40
Нога3525-20
Овочі, фрукти
Капуста9-108,00
Картопля молода23-2518
Помідори32-4728-40
Цукор – за 50 кг800760-770
Масло вершкове  (72,5%) за кг115-118105-110
Олія рафінова – за 1 л Від 28Від 24

Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради висловлює щиру вдячність товаровиробникам, які представили на ярмарку свою продукцію, працівникам КП «Полігон», які після проведення ярмарку забезпечили оперативне прибирання головної Площі Володимира-Волинського, й усім, хто долучився до організації та проведення ярмарку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа