<

У Володимирі-Волинському люструють прокурора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:53 | 18.12.2014 / Володимир / /
Перегляди
9
/ 1 коментар

Комітет громадської люстрації Володимира-Волинського та району оприлюднив люстраційний висновок щодо володимир-волинського міжрайонного прокурора Юрія Луцика. Останнього визнали таким, який не може займати керівні посади в органах державної влади, установах та організаціях державної і комунальної власності.

Ініціювали процедуру громадської люстрації активісти ВО «Майдан Володимирщини». Сам прокурор добровільно проходити процедуру громадської люстрації бажання не виявив. – повідомляє сайт Волинські новини

Нагадаємо, Юрія Луцика призначили на посаду володимир-волинського міжрайонного прокурора 27 січня 2011 року, посаду він обіймає досі.

Сьогодні Юрію Луцику пригадали події лютого 2014 року, що відбувалися не лише в Україні, але й у Володимирі-Волинському.

«У лютому 2014 року, коли на Майдані у Києві за свободу і незалежність Укра­їни боровся весь український народ, перед втечею з України тодішнього Генерального прокурора Пшонки, згідно зі вказівкою Луцика Ю.М., в робочий день під час проведення пікету Володимир-Волинської прокуратури місцевим Майданом, вхід у двір адміністративної споруди та вхідні двері у приміщення Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури було зачинено. Він як очільник місцевої прокуратури безпід­ставно оголосив у цей день вихідний та, беручи приклад з Пшонки, ховався від володимир-волинської майданівської громади, котра в присутності начальника районного відділу служби безпеки приходила засвідчити факти прокурорського протистояння народ­ному волевиявленню, небажання до­слухатися до думки українського на­роду», – йдеться у висновку

.1w

Далі по пунктах зазначені усі, нібито, зловживання прокурора.

– Зокрема, прокурором Луциком Ю.М. в статусі позивача та другою особою на стороні по­зивача, тодішнім головою Володимир-Волинської районної державної адміністрації Скубою В.С., у Волин­ський окружний адміністративний суд 06.02.2014р. з метою придушення во­левиявлення місцевої громади було направлено позовну заяву №55-418 вих.14 про визнання протиправними дій Володимир-Волинської районної ради та скасування її рішень, при­йнятих з ініціативи Майдану та про­гресивної частини депутатів районної ради. Рішення про задоволення дано­го позову Волинським окружним ад­міністративним судом було скасовано Львівським апеляційним адміністра­тивним судом.

– Здійснював процесуальний нагляд за справою з розслідування кримі­нальної справи по захопленню влади чинними керівниками Володимир-Волинської ради, які були активістами Майдану, що є переслідуванням за по­літичними мотивами.

– Роками проявляє бездіяль­ність і формальний підхід у розгля­ді заяв і звернень громадян, а саме Приступи А.С. з приводу можли­вих злочинних бюджетних роз­трат на підприємстві «Володимир-Волинськтеплокомуненерго».

– Всупереч Закону «Про проку­ратуру», прокурор Луцик зловжи­ває своїм службовим становищем, через слідчі органи Володимир-Волинського МВ УМВС України у Во­линській області постійно чинить тиск на адвокатів, зокрема на Омелянюка М.В. з погрозами на позбавлення його адвокатської практики, відстороняв його від ведення кримінальних справ в якості правового захисника при на­данні правової допомоги громадянам Кондисюку Я.С. та Сахнюку О.В.

– Згідно з рішенням виконавчо­го комітету Володимир-Волинської міської ради №213 від 31.05.2007р., Луциком Ю.М. приватизована квар­тира, розміром 99 квадратних метрів, яка складається з двох квартир дер­жавного житлового фонду, що оспо­рюються в суді громадянами Кравчу­ком М.М. та Кравчуком М.П.

У зв’язку з усім вищеперерахованим Комітет громадської люстрації прийшов до висновку, яким визнав Луцика Ю.М. особою, яка не може займати керівні посади в ор­ганах державної влади, установах та організаціях державної і комунальної власності.

Люстратори зазначають, що даний висновок в жодному разі не є втручанням в роботу органів проку­ратури чи здійсненням тиску на про­курорів.

Комітет громадської люстрації м. Володимира-Волинського та району є офіційно зареєстрованою громадською організацією. Його головою є Володимир Грек, а членами ще осіб 11. Усі вони перед ним як стати народними люстраторами пройшли процедуру громадського обговорення.




один коментар
  1. Прокурори,мусора,сбушники і інші бандити!!! в ЗАКОНІ без захисту суддів–не варті нічого.
    ЛЮСТРАЦІЯ СУДДІВ НАСАМПЕРЕД!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця