<

У Володимирі-Волинському мешканці міста обурені через вирізання дерев у парку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:18 | 7.08.2019 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Конфліктна ситуація виникла у дворі багатоповерхівок на вулиці Поліської Січі, у народі цей район Володимира-Волинського називають військове містечко №2. Кілька днів тому у парку тут зрізали близько 5-ти високих дерев. Мешканці обурилися і зібрали збори.

Збори з цього питання відбулися 5-го серпня зранку і люди зібралися, щоб знайти відповіді на запитання, чому дерева зрізали та хто дав дозвіл на це?

Пост про збори опублікувала у фейсбуці Вікторія Мартинюк.

Як виявилося, вирізка дерев була спровокована подальшим будівництвом на даному місці гуртожитку для військовослужбовців та молодшого офіцерського складу, оскільки земля під парком належить Міністерству оборони України.

5-го серпня мешканці прилеглих будинків знову зібралися на місці вирізки дерев, аби висловити свої заперечення стосовно будівництва та нищення парку. На зустріч прибув заступник міського голови Олег Свідерський, керівництво Володимир-Волинського КЕУ та представники підрядної організації, що здійснювала вирізку дерев.

У вівторок, 6-го серпня, на ранковій оперативні нараді дану ситуацію прокоментував міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Як зазначають на офіційному сайті міста, у військовому містечку земля залишилась на балансі Міністерства оборони – це територія квартирно-експлуатаційного управління, якою воно розпоряджається. Тому благоустрій території військового містечка – це право і обов’язок КЕУ нашого регіону.

“Попередньо підрядна організація попросила біля гуртожитку зрізати 8 дерев, надала нам відповідні документи, а мої помічники підготували розпорядження. Вчора працівники міської ради зустрілися з людьми – вони просять не допустити будівництва нового гуртожитку у сквері. Вже сьогодні представники КЕУ вивчатимуть, куди можна перенести це будівництво”, – сказав Петро Саганюк.

Представник замовника будівництва, начальник відділу капітального будівництва житла західного територіального квартирно-експлуатаційного управління підполковник Богдан Мостовий, як розповідає «АТМ Володимир», пояснює початок будівництва постановою кабінету міністрів України №406 про перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Оскільки гуртожиток не являється житловим будинком, тому й дозволів у міській раді замовник не брав. Втім люди переконані, що перш ніж розпочинати якусь справу, згідно із законом слід провести громадські слухання.

Під час громадських обговорень присутні вирушили на іншу ділянку, де планується будівництво другого гуртожитку. Та й тут не обійшлося без бурхливого обговорення. Як виявилося, за словами мешканців, на місці запланованого будівництва до 50-го року 20-го століття було кладовище.

Як підсумок, заступник начальника відділу капітального будівництва житла західного територіального квартирно-експлуатаційного управління підполковник Богдан Мостовий пообіцяв донести отриману ним інформацію до керівництва.

Як розповіли люди, присутні на громадському обговоренні, вони не проти будівництва гуртожитку для військовослужбовців, але проти зрізання цілого парку. Розповідають, що можна знайти інше місце. наприклад, у першому військовому містечку чи на місці колишньої 50-тої дивізія біля ЗРП.

Також люди розповідають, що якщо би раніше були проведені громадські слухання, то ніяких проблем би не виникло.




коментарів: 6
    • Питання цікаве ,бо в цивілізованих краінах ,на час розслідування ,чиновника відсторонили б від займаноі посади ,або він сам подав у відставку .В злодійсько -корупційних краінах ,такі діі не практикуються .

  1. Є занедбана територія танкового полку,де нещодавно горіло старе приміщення.Будуйте донесхочу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця