<

У Гаїті банди атакували в’язниці та звільнили тисячі ув’язнених

11:07 | 4.03.2024 / Новини / /
Перегляди
167
/ Коментарі відсутні

Збройні банди взяли штурмом в’язницю в столиці карибської острівної держави Гаїті і звільнили майже 4000 ув’язнених. Загинули щонайменше десять людей.

Як повідомляє Суспільне, про це пише британська компанія суспільного телерадіомовлення Бі-Бі-Сі.

Штурм в’язниці стався ввечері 3-го березня, через два дні після того, як гаїтянський прем’єр-міністр вирушив у Кенію домовлятися про розміщення на Гаїті міжнародного контингенту для боротьби з бандитизмом, а один з лідерів бандитів на прізвисько “Барбекю” оголосив прем’єру війну.

У неділю, 4-го березня, коли стало відомо про штурм в’язниці, там побували місцеві кореспонденти міжнародних агентств. Агентство AFP передає, що ворота в’язниці були відчинені, і біля них лежали більше десятка тіл. Агентство Reuter пише про три тіла ув’язнених, що лежали у дворі.

Минулого року Кенія зголосилася очолити міжнародний збройний контингент, який утихомирив би гаїтянські банди, і послати в нього тисячу поліцейських. Ще дві тисячі солдатів пообіцяла інша африканська країна — Бенін — а фінансувати цю операцію готові США.

Верховний суд Кенії призупинив рішення виконавчої влади щодо Гаїті, і гаїтянський прем’єр Аріель Анрі в четвер вирушив у Найробі рятувати угоду.

Цього дня лідер однієї з банд, колишній поліцейський Джиммі Шеризʼє на прізвисько “Барбекю” оголосив, що всі банди столиці і провінції об’єднуються, щоб повалити Анрі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота