<

У громаді Володимира перейменують 47 вулиць: сформували список нових варіантів назв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 7.07.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1775
/ коментарі 3

6-го липня у Володимирській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи по перейменуванню вулиць міста, на якому розглянули доопрацьовані нові варіанти назв вулиць, що підлягають перейменуванню та сформували остаточний список топонімів, котрі буде винесено на обговорення громадськості.

Починаючи з 7-го липня на сайті Володимирської міської ради у кожного жителя громади буде можливість пройти онлайн голосування та висловити власну позицію щодо перейменування вулиць, повідомляє міська рада.

На попередньому засіданні робочої групи у її членів розійшлись думки щодо вулиці, якій варто присвоїти ім’я 14-ї ОМБр.Протягом минулого тижня велись переговори із командуванням частини, з яким погодили, що на честь бригади варто назвати саме вулицю 20-го липня, адже вона одна з найбільших серед тих, які будуть перейменовувати та прилягає до центральної вулиці Луцької.

Відтак назву Островецька, яка є історичною для  вулиці 20-го липня, члени робочої групи вирішили запропонувати на перейменування вулиці Митіна.

Щодо 51-ї бригади, то на її честь буде перейменовано вулицю Об’їзну, яка знаходиться поруч із місцем розташування військової частини. На честь 39-го ЗРП буде названо вулицю Туполєва (її назву на попередньому засіданні з філологами погодили як вулиця 39-го Полку), а іменем командира 51-ї ОМБр Павла Півоваренка буде названо теперішню вулицю 9-го травня.

Повний перелік усіх вулиць та провулків, які пропонується перейменувати у населених пунктах громади та пропозиції нової назви можна переглянути за посиланням.

Пропозиції (зауваження) громадськості також прийматимуться письмово через ЦНАП, також їх можна надіслати на електронну пошту vol.arch@ukr.net до 10-го серпня.

Громадське обговорення зібраних пропозицій та їх оприлюднення (на офіційному сайті міської ради в тому числі) відбудеться 9-го вересня 2022 року в приміщенні ЦНАП по вул. Устилузькій 17 (2 поверх).

Нагадаємо: Повернення до історичних назв та вшанування місцевих діячів: у Володимирі засідала комісія по перейменуванню вулиць




коментарів: 3
  1. Так перемінювали, що аж вулицю ГОГОЛЯ то забули внести в списки, професора.

    • Та певно вони помилились переплутавши слово ґоґоль з Google:) таке навантаження , пробачте їх…

    • Давайте всіх пороздаємо, лишимо тіко Шевченка, та й він російською пописував

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця