<

У Володимир-Волинській лікарні виникли черги: збільшився потік на фільтрі, люди проходять медогляди та недостатньо комунікують із сімейним лікарем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 11.08.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
68
/ коментарів 5

11-го серпня біля фільтру Володимир-Волинської лікарні виникло скупчення людей. Черги утворюються через суттєве збільшення направлень на ПЛР-дослідження людей, які потрапляють під підозру на коронавірус.

Також черги в лікарні утворюються через медогляди і слабкий контакт пацієнтів із сімейними лікарями, розповіли БУГу медики. Нещодавно до двох чергових лікарів на фільтрі додали ще двох сімейних, проте, черги не меншають.

Читачі БУГу надіслали фото, на якому видно чергу до фільтру 11-го серпня. Люди ховаються у затінку і скаржаться, що ніде сісти.

Черги виникають через недостатню комунікацію пацієнтів із сімейними лікарями, відсутність законодавчого врегулювання медоглядів під час карантину: графік медоглядів змінився, люди не розуміють, що медогляд можна пройти протягом дня. Адже лікарі, як і раніше, приймають у другій половині дня, після 13-14-ї години. Але люди приходять зранку.

Так ситуацію прокоментувала БУГу головний лікар Володимир-Волинського ЦПМД Катерина Чубок.

За її словами, в лікарні у першій половині дня, до 12-ї години – шалена кількість людей. Після 12-ї – вже четверо, п’ятеро…

“Дійсно, кількість людей, які потрапляють на фільтр, суттєво збільшилась. Суттєво збільшилась кількість направлень на ПЛР-дослідження, тих, що підпадають під підозру на COVID-19. Якщо раніше на фільтрі працювали лікар-терапевт і педіатр, то зараз виникає необхідність у ще 2-х сімейних лікарях, проте черги не зменшуються.

Нагадуємо усім відвідувачам – все ж таки карантин не відмінено! І засоби індивідуального захисту повинні бути, маски обов’язково, дотримання соціальної дистанції”, – зазначає Чубок.

Катерина Чубок каже, що навпроти фільтра є лавочки, трохи збоку, в тіні і в цьому можна самому переконатися. В приміщеннях людей розмістити не можуть, адже в лікарні розділено потоки – підозрілі на коронавірус і не підозрілі.

“Не обов’язково усім стояти один за одним. Ми не можемо всіх людей контролювати. Якщо зараз пропустити людей до реєстратури – будемо мати ще “кращу” ситуацію із захворюваністю”, – пояснює генеральний директор Володимир-Волинського ЦПМД.

Що робити тим, хто відчув симптоми хворобливості, піднялась температура чи є присутні ознаки коронавірусної інфекції? В першу чергу необхідно контактувати із сімейним лікарем, який визначить порядок дій:

“Можливо, по телефону порадять, що необхідно зробити перед тим, як прийти на фільтр. Можливо, на фільтр не треба йти усім. Сімейний лікар в подальшому скерує: куди цей пацієнт повинен йти, чи взагалі є необхідність йти, і визначить день, якщо така необхідність є.

Так найпростіше. Комунікація із сімейним лікарем повинна зменшити кількість людей в чергах”, – радить Катерина Чубок.

Вона каже, якщо черга зростає, то лікарів додають, але просить поставитись із розумінням – лікарі також люди, тим паче, працюють більше і поза графіком відпусток в умовах карантину.

Проведення медичного огляду варто погоджувати із своїм сімейним лікарем, або з педіатром. День та час візиту також можна узгодити. Є можливість зателефонувати або сімейному лікарю, або в реєстратуру на попередній запис, розповіла медик.

“На рахунок медогляду дітей – узгоджувати із педіатром. Є графік складений на два тижні вперед. Ніхто до 1-го вересня медогляд не пройде однозначно, і графік змістився. Раніше медогляди починались у кінці квітня-на початку травня. І немає ніяких розпорядчих документів, які б врегулювали дане питання в умовах карантину.

Ніхто і не відмінив медогляд, але й невідомо, як законодавчо правильно це робити під час карантину. Єдиний механізм, який ми маємо – це попередній запис на прийом”, – пояснює Катерина Чубок.




коментарів: 5
  1. Діти з температурою проходять через фільтр і прямують по загальному коридору в 114 кабінет, де на них чекає педіатр в захисному костюмі, в той час біля дверей напроти колейка мірятись та важитись де стоять вже зродові діти з батьками, профілактика на висоті. P.S. половина без масок, як здорових так і хворих.

  2. Педіатр направив дитину до ортопеда. Була записана електронно на 8.30. Коли прийшли до лікаря коридор був переповнений поцієнтами. Лікар ще не приймав. Коли я сказала що маю талон на 8.30 щинився скандал. Люди не пропускають бо жива черга. Тоді я звернулася до медсестри і вона мені підтвердила, що жива черга. У мене питання так навіщо вам реформа, ходити до педіатр за направленням, якщо в лікарні приймають старим методом і самі скупчують людей під час ковід

    • Якщо приходиш по талону на певну годину,але тебе не пропускають і треба стояти в загальній черзі ,де ймовірні хворі,не ризикуйте,ідіть до дому .Медогляд подовжили до 31 жовтня,навіть для першокласників.

  3. А як комунікувати? Простий приклад.Лікар пішла у відпустку .Телефон не бере навіть щоб просто сказати,що вона у відпустці.
    Щодо фільтру,лавки там стоять досить далеченько від фільтру,це раз як раз на сонечку.А під самим фільтром не можна якусь поставити? Люди туди з температурою йдуть, стан їх паршивий і так.Та хто з адміністрації про це думає?Думаю,вони в тій черзі стояти не будуть..(з власного досвіду)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця