<

У підземеллях Домініканського монастиря Володимира планують проводити екскурсію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 18.11.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2005
/ Коментарі відсутні

До 20-ої річниці Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» працівники установи провели екскурсію у пам’ятці місцевого значення Домініканському монастирі.

Дане місце, де нині проводяться ремонтні роботи, може стати туристичною «меккою», – пише працівниця заповідника Орися Вознюк у фейсбуці.

“І так… сьогодні ми були у підвалах домініканського монастиря та побували на дзвіниці. І взагалі, працівники училища, в чиєму користуванні перебуває пам’ятка, показали нам всі ходи і виходи. Таким чином, ми домовилися про співпрацю. І вже з новим туристичним сезоном у 2022 році – матимемо новий екскурсійний маршрут”, – йдеться у дописі.

Попри те, що тут ще багато незавершеної роботи, але світлини говорять самі за себе, таку родзинку потрібно показувати міщанам та гостям, вважає Орися Вознюк.

Домініканський монастир, збудований у 1497 році, на кошти польського короля Олександра Ягелонна є одним з найстаріших на Волині монастирів, що зберігся до нашого часу майже в автентичному вигляді, хоча нині не використовується в релігійних цілях. Товщина стін 1 м 15 см.

За екскурсією в домініканському монастирі, звертайтеся до Орисі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця