<

«У міськраді працюватиму відповідально, згідно з законом і совістю»: Тетяна Дьоміна розповіла, чому йде в депутати та підтримує Ігоря Пальонку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 22.10.2020 / Володимир / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Стереотип про те, що молодь боїться іти в політику, успішно розвінчує 27-річна вчителька початкових класів ліцею «Центр освіти», журналістка видання «БУГ» і співорганізаторка різноманітних культурних та освітніх заходів Тетяна Дьоміна.

Про те, чому вирішила балотуватися з командою партії «За майбутнє» і чому на цих виборах міського голови підтримує кандидатуру Ігоря Пальонки, розповіла кандидатка журналістці Слова Правди Віталіні Макарик.

«Рішення балотуватися прийняла не одномоментно, цьому передували тривалі розмови, роздуми, консультації. Участь у місцевому самоврядуванні – нова для мене роль, але не скажу, що я не звикла бути частиною життя громади. Коли повернулася з навчання, тобто вже сьомий рік, постійно була залучена до різноманітних процесів – і як співорганізаторка та учасниця культурних заходів, і як журналістка, і як педагогиня. Особливо на моє рішення вплинула передостання сесія міської ради, де на власні очі побачила, як депутати дозволяють собі ображати жінок, голосують за проєкти рішень, які в принципі не мали би виноситися на сесію. Як на мене, така поведінка недопустима. І стало зрозуміло, що вкрай потрібно ситуацію міняти», – пояснює Тетяна.

Водночас коли побачила, що від різних партій на вибори йдуть ті самі обличчя, а люди, не аналізуючи, готові знову за них проголосувати або ж взагалі не прийти на вибори, довіривши право будувати майбутнє тим, хто звик знову і знову обирати тих самих, наважилася на цей крок.

«Коли мені запропонували балотуватися до міської ради від партії «За майбутнє», я зрозуміла, що це реальний шанс долучитися до позитивних змін у місті, – каже Тетяна Дьоміна. – Я знаю себе і впевнена, що, пройшовши до міської ради, працюватиму відповідально, відповідно до букви закону і по совісті».

На рішення  вплинуло і те, що партія «За майбутнє» підтримує Ігоря Пальонку – кандидата на посаду міського голови, чиї життєві цінності і політичні принципи найбільше їй імпонують. «Я почула його програму, позицію, бачення розвитку міста. Не перший рік знайома з Ігорем Анатолійовичем, ще з часу першого фестивалю «Княжий», де з подивом спостерігала, як активно він включився в організаційні і підготовчі моменти. Є такий стереотип, що керівник роздає завдання, не виходячи зі свого кабінету, а на захід приходить уже пофотографуватися у святковій атмосфері. Я ж побачила людину, яка розуміє, як важливо у громаді започаткувати щось нове і масштабне, яка бачить всі процеси, максимально включається в них і залагоджує певні моменти ще до того, як вони переростуть у проблему», – ділиться враженнями Тетяна.

Уже цього року, ще задовго до того, як Ігор Пальонка заявив про намір балотуватися на посаду міського голови, Тетяна Дьоміна як журналістка відвідувала Зарічанську громаду, спостерігала, які там відбуваються ремонти, як очільник ОТГ дбає про благоустрій та розвиток інфраструктури.

«А ще я часто спілкуюся з жителями Зарічанської ОТГ, – каже вона. – Серед них є батьки моїх учнів, мої колеги і знайомі. Від усіх чую лише добрі слова і схвальні відгуки про його роботу. Тому абсолютно щиро підтримую Ігоря Пальонку на цих виборах».

Що найбільше в ньому імпонує? Чесність.

«На відміну від більшості кандидатів, які перед виборами обіцяють золоті гори, він говорить про конкретні речі, прописані у його програмі, ділиться своїм баченням стратегії розвитку міста і не заявляє, що одразу після виборів, ставши міським головою, вмить вирішить усі задавнені проблеми. Коли люди приходять на зустрічі із ним зі скаргами, він не роздає порожніх обіцянок всі їх задовільнити. Натомість вивчає питання, пропонує шляхи розв’язання проблеми. Подобається, що на зустрічах Ігор Пальонка не критикує чинну владу, не поливає брудом опонентів, а говорить лише про те, з чим прийшов – про свої наміри і свою програму».

А проблем під час такого живого спілкування з виборцями – на вулицях, у дворах – випливає дійсно надзвичайно багато.

«Але, як не раз зазначав Ігор Пальонка, і я підтримую цю його налаштованість, найперше слід провести аудит поточної діяльності. Існують стратегії розвитку, плани робіт, уже заплановані і затверджені, і їх не потрібно відміняти. Можливо, десь доведеться переглянути пріоритетність виконання, щось додати. Та все ж ми з командою «За майбутнє» й Ігорем Пальонкою ідемо в міську раду, аби не ламати, а будувати», – підкреслює кандидатка.

Для молодої політикині Тетяни Дьоміної найближчими є проблеми освіти, культури, сфери молодіжної політики.

«Однак усе залежить, до якої комісії я потраплю, пройшовши до міської ради, – зауважує вона. – Тому не загадуватиму наперед, а першочерговим завданням для себе, за порадою активіста Тараса Сватка, поставила детально ознайомитися із Законом України «Про місцеве самоврядування», аби, ставши депутаткою, діяти відповідно до нього. А головне – сподіваюся, що в новій міській раді більше не буде такої дискримінації, яка існує нині, коли хороші проєкти певних депутатів не підтримують тільки тому, що вони не «свої», а кожна чудова ініціатива, спрямована на позитивні зміни, матиме підтримку  незалежно від того, хто її озвучив», – підсумувала тетяна Дьоміна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця