<

У художній школі Володимира провели майстер-клас з техніки малювання мастихіном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 8.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Мастихін – що ж це за незвичний художній інструмент та наскільки складно ним малювати. 5-го березня Володимир-Волинська художня школа провела ще один майстер-клас з малювання, який мав назву «Весняний мотив». Цього разу роботи виконували не пензликами.

Художня школа вже вдруге проводить відкритий майстер-клас для всіх бажаючих. Цього разу малювали масляними фарбами за допомогою маленької лопатки під назвою мастихін. Цим інструментом володіє навіть не кожен, хто має художню освіту. Керував процесом: показував прийоми поєднання кольорів місцевий викладач рисунку, живопису та композиції художник Ігор Мацюк.

Художник показував прийоми поєднання кольорів та пояснював, як заломлюється світло та який дає відтінок в залежності від погоди.

Пройняті весняним настроєм учасники зображували весняний ліс, берег річки та первоцвіти.

“Щоб намалювати гарну картину, потрібно бути відкритим душею під час художнього процесу”, – поділилася одна з учасниць.

У класі атмосфера спокійна та натхненна, як під час медитації, художники-аматори зосередженні на роботі.

“Коли малюєш – забуваєш про час, за малюванням можна просидіти декілька годин і не помітити”, – розповіла про своє захоплення викладачка з педагогічного коледжу Леся Мартинюк.

Картина, зображена масляними фарбами, повністю висихає майже 2 тижні, лише після цього можна внести корективи.

Пан Ігор дав вказівку, як оцінити якість малюнку: потрібно відійти на півтора метри і тоді краще помітиш усі неточності і в яких місцях треба внести корективи.

Чоловік розповів, що пов‘язаний з мистецькою сферою все життя і завжди радий поділитися своїми знаннями.

Художня школа міста планує частіше влаштовувати майстер-класи і дарувати відвідувачам приємні емоції. Учні, в незалежності від віку, діляться, що відпочивають душею, коли малюють в оточенні однодумців і професіоналів.

Професійний художник виконує роботу не лише технічно, а й відчуває інтуїтивно, на яке місце на картині потрібно нанести відповідний мазок.

Тому членів майстер-класу надихає і цей аспект – взаємодія митця і його роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця