<

Листівки, сніжинки, новорічні прикраси і композиції виготовлені власноруч: в Іваничах працює майстерня Святого Миколая

18:13 | 30.11.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
329
/ Коментарі відсутні

Вже кілька днів в Іваничах працює майстерня Святого Миколая. За цей час місцева дітвора навчилася власноруч виготовляти ялинкові й різдвяні прикраси та святкові листівки. Її в селищі відкрили вдруге. Охочих відвідати майстерки, як і торік, було чимало.

Вже три дні поспіль в приміщенні колишнього Будинку школяра відбувалися майстер-класи. Проводили їх керівниці гуртків Центру культури і дозвілля. Групи діток формували заздалегідь за попереднім записом.

Щоденно з 27-го листопада малеча наполегливо навчалася і власноруч робила оригінальні й креативні різдвяно-новорічні прикраси, якими оздоблять свої домівки.

Організатори розповіли, що відкриваючи Майстерню Святого Миколая, прагнули заохотити дітей до творчості, розвантажити і зарядити новорічним настроєм. За їх словами, майстерки – це своєрідна арттерапія у такий складний і тривожний час, а заодно і веселий відпочинок.

У перший день роботи Майстерні Святого Миколая діти дружно працювали над оздобленням подарункової листівки. Кожен з них готував окремі деталі, скріплював їх клеєм, а потім розмальовував. Всі згуртовано, творчо, старанно й сумлінно працювали упродовж майже двох годин. В результаті у кожної дитини вийшла оригінальна листівка, оздоблена квітами різдвяника, яка додасть гарного настрою і позитивних емоцій на свято.

Наступного дня відвідувачі Майстерні виготовляли оригінальний різдвяно-новорічний декор на стіл. Всі діти злагоджено й натхненно декорували деталі різними малярськими фарбами, витинали та оздоблювали. У вмілих і старанних рученятах звичайні нитки, картон, шишки й горіхи перетворилися на гарну і яскраву святкову річ. Хоча й довелося багато попрацювати, всі діти залишилися задоволені.

29-го листопада діти у творчій майстерні опанували техніку паперопластики. Вони завдяки майстриням-наставницям виготовили об’ємну сніжинку. Спочатку діти старанно підготували для сніжинки деталі, а їх потрібно було аж 16. Потім склеювали, обводили шаблони та витинали і в результаті отримали гарну святкову прикрасу.

Усі три заняття пройшли в дружній і теплій атмосфері творчості, спілкування та гарного передсвяткового настрою.

Майстерня Святого Миколая працюватиме до 1-го грудня. Дітки зможуть виготовити красиву й оригінальну прикрасу на ялинку, а також святкову композицію. А найголовніше – гарно й з користю провести час з однолітками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота