<

Святкування Різдва Пресвятої Богородиці у Сусвалі Володимир-Волинського району: представники ПЦУ молились біля храму, а УПЦ – всередині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:50 | 24.09.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
148
/ 1 коментар

21 вересня у день свята Різдва Пресвятої Богородиці, громада села Сусваль Володимир-Волинського районного благочиння, відзначила свій престольний празник. Причому представники двох релігійних громад відзначили його по різному: віряни УПЦ зі священником – у храмі, а ПЦУ – на подвір’ї біля церкви.

Про богослужіння релігійної громади і священника ПЦУ повідомили на сайті Православної церкви України.

Відтак з нагоди свята міський благочинний протоієрей Сергій Місан та протоієрей Борис Наумчук звершили водосвятний молебень біля місцевого Різдва-Богородичного храму.

По завершенні богослужіння отець Сергій привітав парафіян зі святом та побажав заступництва Божої Матері.

Нагадаємо, що громада села ще у березні приєдналась до Української Православної Церкви (ПЦУ), але священник московського патріархату чинить супротив тому громада ПЦУ вимушена молитись біля храму.

Тим часом релігійна громада УПЦ на чолі з ієреєм Богданом Гнатюком відзначила свято у храмі, – повідомляють на сайті УПЦ.

На Богослужіння приїхали жителі сусідніх сіл, паломники з Володимира-Волинського, Ковеля, Луцька. Взяти участь в урочистому Богослужінні прибули десять священників з Володимир-Волинського, Ковельського, Турійського благочинь та єпархіального управління.

Цього разу обійшлося без ексцесів.

Нагадаємо, попри рішення релігійної громади про перехід храму до ПЦУ, прихильники УПЦ, досі не надали вірянам доступ до церкви Різдва Пресвятої Богородиці. З цієї причини у Сусвалі останнім часом точаться постійні конфлікти, так у липні 2019-го року під церквою почалися палкі дискусії і шарпанина.

Також читайте: У Сусвалі біля церкви сталася шарпанина. Двічі викликали швидку




один коментар
  1. Все по Украінськи ,Гундяївський піп приватизував храм і ніякоі управи на нього нема .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця