<

Збори щодо переходу до ПЦУ у Сусвалі: підсумки третього голосування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 3.03.2019 / Володимир / /
Перегляди
7
/ коментарів 9

3-го березня у селі Сусваль Володимир-Волинського району відбулися збори, на яких піднімалося питання переходу до ПЦУ.

Збори відбулися у старому приміщенні у центрі села. У них участь взяло близько 150-ти чоловік. Окрім селян на збори завітали представники ПЦУ, священики із сусідніх сіл. Отець Богдан, який править у місцевому храмі, не прийшов.

Нагадаємо, що 27-го лютого увечері в селі відбулися підготовчі збори. На них здійснили підрахунок голосів, які мешканці Сусваля залишали на спеціальних бланках. Зідно з результатами підрахунку бланків, 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

Нагадаємо також, що 24-го лютого у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори, про які не повідомили громаду. Як повідомив настоятель храму отець Богдан, тоді голосували не за перехід до ПЦУ, а за підтримку УПЦ. 40 голосів збрали за підтримку, а 9- проти.

Мешканці села стверджували, що результати таких зборів недійсні. Тому 25-го лютого вирішили створити ініціативну групу, яка опитала мешканців села про те, чи хочуть вони переходу до ПЦУ.

На вже третіх зборах, 3-го березня присутні віддали 144 голоси за ПЦУ, 4 були проти. На зібранні також вирішили, що громада ще раз проситиме перейти в ПЦУ разом з ними священика Богдана.

Варто відзначити, що перед будівлею, де проходили збори, знаходилося чимало правоохоронців. Були побоювання, що можуть бути конфлікти. Проте все пройшло мирно.




коментарів: 9
  1. Хіба не гріх наводити наклеп на людей (НЕ СЛУХАЙТЕ ПОБРЕХЕНЬОК ПОЛІТИЧНОГО ПОПА С.ВЕРБА-ОХНІВКА)

  2. Штунда проводить збори за православну церкву.парадокс. Хай віддасть свій дім молитви під ПЦУ чи СЦУ.

  3. Перед третіми зборами пройшся по селі, і може не по одному. І назбирали підписів перших попавших людей.
    А про голову комісії я зовсім в шоці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок