<

Селу Сусваль залишили назву в честь Героя АТО. Депутати Володимир-Волинської райради утрималися від перейменування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 26.10.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Депутати села Сусваль (до перейменування Жовтневе) звернулися до Володимир-Волинської ради з проханням підтримати та перейменувати населений пункт на Світанкове. Під час чергової сесії депутатів, 26-го жовтня, відповідний проект подали на розгляд і депутати в своїй більшості “утрималися” та проголосували “проти”.

Основний аргумент голови районної ради Романа Гука – село носить ім’я загиблого Героя і чергове перейменування не є вже декомунізацією. Голова ради наголосив, що жителям села був відведений час для того, аби вибрати собі нову назву, однак вони цим правом не скористувалися і це заних зробила держава.

Зі слів Гука, батько загиблого Героя проти назви в честь сина, бо ніби йому погрожували приходом військ країни агресора.

Депутати від Овадного та Сусваля (згідно постанови наразі державна назва села) виступили проти і наголосили, що громада хоче щоб село отримало назву Світанкове. Проте ніхто з присутніх представників села не зміг пояснити чому проти назви в честь Героя. Лише сілький голова Сергій Панасевич закликав депутатів районної ради підтримати жителів та перейменувати село.

Додамо, що історична назва населеного пункту, до перейменування комуністами була Могильне, однак кількох обговорень було вирішено Світанкове.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця