<

Що таке Громадський бюджет та які проекти реалізуються за його рахунок, розповіли у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:32 | 13.07.2017 / Володимир / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

13-го липня в залі засідань Володимир-Волинської міської ради пройшов тренінг з написання проектів на виконання Громадського бюджету міста.

Це навчання реалізується в рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження». У ньому прийняло участь більше 40-ка осіб – активісти, міські депутати, представники громадських організацій та структурних підрозділів виконавчого комітету міста. Проводили тренінг експерти Інституту Регіонального Розвитку Ірина Сторонянська та Андрій Пелехатий.

Громадський бюджет (бюджет участі) – це механізм залучення мешканців міста до участі у бюджетному процесі через подання проектів та участі у громадському голосуванні за такі проекти, переможці якого фінансуватимуться за рахунок виділеної частини бюджету міста.

Проект – план дій, комплекс робіт, задум, ідея, викладені у вигляді опису з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями (картами, схемами), фотографіями, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації за рахунок коштів громадського бюджету (бюджету участі).

За словами Ірини Сторонянської Бюджет участі або ж Громадський бюджет діє у 27-ми містах України, але ця цифра до кінця року повинна значно збільшитися. У Володимирі-Волинському рішення про запровадження Бюджету участі було прийняте на сесії міської ради. Щоб не дублювати рішення, для більш детальної інформації радимо завітати на сайт volodymyr.pb.org.ua/ , на ньому можна не лише ознайомитись з умовами подачі проектів, але й проголосувати за той, який Вам сподобається.

На заході експерти презентували електронну платформу «Громадський проект», а також порушили багато важливих питань, зокрема:

  • особливості Громадського бюджету Володимира-Волинського;
  • написання проектів для участі в Громадському бюджеті;
  • етапи та терміни реалізації проектів;
  • принципи роботи електронної платформи для реєстрації громадських проектів.

Після теоретичної частини, присутні на навчанні прийняли участь в практичних заняттях. Підготували попередні проекти для Громадського бюджету та презентували їх. Подібні навчання надзвичайно корисні, адже проекти, які можуть претендувати на кошти з Громадського бюджету, повинні відповідати певним вимогам та бути подані у встановлені рішенням міської ради терміни. А саме з  1-го серпня по 11-те вересня 2017 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця