<

У Володимирі зареєстрували 22 проєкти на участь у громадському бюджеті: детальніше про кожен

21:10 | 18.08.2023 / Володимир / /
Перегляди
3052
/ коментарів 11

Завершився прийом проєктів бюджету участі у громаді Володимира на 2023 рік. Всього подано 22 проєкти на загальну суму 8 460,4 тис. грн.

Із 22 поданих проєктів: 6 – загальних великих на суму 5 млн 197,4 тис. грн, 6 – загальних малих на суму 1 млн 59,5 тис. грн та 10 – локальних малих на суму 2 млн 203,5 тис. грн. Про це повідомляють на сторінці Громадського бюджету у фейсбуці.

Журналісти БУГу вирішили розглянути та розповісти читачам про кожен з них детальніше.

Великі проєкти – 5, 197 млн грн

Автор проєкту – Ніна Зінчук. Вартість – 970, 882 тисячі грн.

Проєкт №6 передбачає встановлення двох павільйонів з підсвіткою по вулиці Ковельській (біля Спару) для відпочинку перехожих, укриття від негоди, вільного перебування та зустрічей людей. Павільйони складаються із закритих бокових стінок із полікарбонату та задньої стінки – сіті-лайту для візуалізації фотографії старого міста. Простір стане місцем перепочинку людей та своєрідним артоб’єктом з фотографіями древнього міста.

Автор проєкту – Сергій Радкевич. Вартість – 905,912 тис. грн.

Проєкт №11 передбачає облаштування універсального спортивного майданчика для заняття активними видами спорту розміром 15×30 м поряд з відпочинковою зоною парку «Легенда», біля спального району вулиці Луцької та приватного сектору вулиць: Івана Перлика, Івана Ющука, Вуглерозвідників, Лесі Українки, Європейської. Новий спортивний майданчик буде встелений гумовим покриттям, облаштований для гри у волейбол, футбол та баскетбол.

Автор проєкту – Коцько Микола. Вартість – 995,500 тис. грн.

Проєкт №11 передбачає ремонт пішохідної доріжки з проїжджої частини вулиці Сагайдачного повз будинок №3 до парку для комфортного та доступного проходження мешканцями громади, в т.ч. до даної паркової зони та спортивного комплексу. Заміна існуючого покриття (асфальтове, аварійне) на більш зручне у вигляді бруківки дасть можливість створити затишну атмосферу перехожим та відвідувачам парку.

Автор проєкту – Радкевич Ганна. Вартість – 830,700 тис. грн.

Проєкт №16 передбачає облаштування паркомісць біля закладу дошкільної освіти у місці активного руху транспорту є необхідним безпековим кроком. По периметру парковки викладена бруківка та прокладені дві доріжки до входів у садок. Також передбачене озеленення газону, аби осучаснити та естетично оформити дану зону.

Автор проєкту – Сазонов Володимир. Вартість – 511,056 тис. грн.

Проєкт №17 передбачає облаштування по вул. Луцькій, 241 на території, прилеглій до ліцею№5 ім. А. Кореневського, паркувальних місць для автомобілів та пішохідних доріжок для дітей, яких підвозять батьки власним транспортом. Таким чином буде створено для всіх учасників освітнього процесу безпечний шлях до закладу.

Автор проєкту – Стемковський Володимир. Вартість – 984,360 тис. грн.

Проєкт №21 передбачає створення та встановлення пам’ятника видатному українському історику Олександру Цинкаловському в комплексі з облаштуванням елементів благоустрою та зелених насаджень біля нього

Малі загальні та локальні проєкти – 3 млн 263 тис. грн

Автор проєкту – Дмитрук Катерина. Вартість – 169,260 тис. грн.

Проєкт №1 сприятиме психо-емоційному розвантаженню, пошуку енергії та радості через участь в заняттях мистецтвом на природі. Під час арт-терапії з учасниками працюватиме художник та психолог, які допоможуть краще пізнати себе.

Автор проєкту – Омельченко Тетяна. Вартість – 227,500 тис. грн.

Проєкт №2 передбачає купівлю сучасного обладнання для художньої школи, яке дасть відвідувачам заходів в укритті відчуття неперервності освітнього процесу через зацікавленість та активність у пізнанні, що мінімізує шкідливий вплив повітряних тривог на психіку людини. Проєкт дозволить «перемикати» увагу під час перебування в укритті, «мандрувати» у музеї та «відвідувати» виставки відомих художників.

Автор проєкту – Дудик Наталія. Вартість – 249,900 тис. грн.

Проєкт №3 передбачає на території Центру позашкільної освіти (ЦПО) встановити відкритий клас «Галявина творчості». На території ЦПО відсутній простір, де вихованці могли б реалізовувати свій творчий потенціал та відновлювати психоемоційний стан, черпаючи натхнення з природи. Шляхом реалізації проєкту цю проблему буде вирішено. Сталість проєкту буде забезпечено шляхом подальшого залучення грантових коштів.

Автор проєкту – Назарчук Аліна. Вартість – 221 тис. грн.

Проєкт №4 передбачає закупівлю наметів з брендованими написами. Використання брендованих наметів на загальноміських заходах створює атмосферу порядку, охайності, додає локаціям естетики та, що найголовніше, захищає від погодних умов. Це дозволить забезпечувати роботу усіх культурних та ярмаркових заходів, де можна розмістити як організаторів, так глядачів та гостей. А наявність на наметах брендованих надписів робитиме гарну промоцію громади та міста.

Автор проєкту – Загайчук Ірина. Вартість – 249,6 тис. грн.

Проєкт №5 передбачає становлення світлодіодної інсталяції-арки у вигляді новорічної кулі в парку «Слов’янський» для створення святкової атмосфери жителям та гостям міста. Навіть за відсутності снігу вона стане чудовою окрасою локації новорічно-різдвяних заходів, адже буде розміщена в центральній частині парку та світитиметься жовто-блакитними патріотичними кольорами. Конструкція арки дозволить згодом доповнити її іншими гірляндами.

Автор проєкту – Поддубецька Дарія. Вартість – 241,8 тис. грн.

Проєкт №7 передбачає встановлення лавок із сонячними панелями на вулиці Данила Галицького, що є суперактуальною ідеєю. У дуже прохідній та зручній зоні в центрі міста буде проведена заміна старих лавок на нові, які акумулюють енергію сонця і потім заряджають гаджети містян через USB-вихід. Реалізація проєкту дозволить підзарядитися прямо на вулиці, не повертаючись додому, та залишатися завжди на зв’язку.

Автор проєкту – Лещук Олександр. Вартість – 136,5 тис. грн.

Проєкт №8 передбачає створення учнівського центру з підготовки пілотів квадрокоптерів на базі Центру позашкільної освіти.

Автор проєкту – Алєйнікова Дарія. Вартість – 249,925 тис. грн.

Проєкт №9 передбачає створення мультиспортивного майданчика на території ЗДО №8 “Вишиванка” сприятиме задоволенню таких потреб вихованців, як участь у спортивних заходах, фізкультурно-оздоровчих заняттях, рухливих іграх, сенсорно-пізнавальній та дослідницькій діяльності на свіжому повітрі на модернізованій території. Сучасні заклади освіти потребують докорінних змін щодо створення безпечних умов освітнього процесу.

Фото існуючого майданчика

Автор проєкту – Повзун Ольга. Вартість – 249,6 тис. грн.

Проєкт №10 передбачає встановлення та використання інтерактивної підлоги у артстудії Володимирського ліцею ім. О. Цинкаловського. Динамічна проекція на інтерактивній підлозі – це не тільки гра, а й дієвий сучасний інструмент діджиталізації освіти, який включає вправи для розвитку пізнавальних процесів, корекційних занять дітей з ООП, психологічного та емоційного відновлення, фізичного розвитку.

Автор проєкту – Луньова Тетяна. Вартість – 97,5 тис. грн.

Проєкт №12 передбачає облаштування підсвітки мосту через річку Лугу в парку «Слов’янський», яка створить гарну освітлювальну локацію для жителів та гостей міста в темний час доби. Підсвітка сприятиме покращенню зовнішнього вигляду мосту та дасть можливість мешканцям та гостям громади з задоволенням прогулюватися парком, фотографуватися та любуватися плином води в темний час доби. Крім того, завдяки освітленню, міст буде видно при в’їзді в місто, що стане окрасою нічного Володимира.

Автор проєкту – Смаль Анастасія. Вартість – 227,123 тис. грн.

Проєкт №14 передбачає закупівлю портативної апаратури, яка забезпечить належну якість проведення культурних, благодійних, тренувальних та інших масових заходів, де формуються та реалізовуються таланти володимирчан. Використання портативної звукової апаратури дозволить навчати молодь вокалу та публічним виступам у будь-який час та не зважаючи на місце, проводити загальноміські заходи там, де відсутня можливість використання електроенергії.

Автор проєкту – Лук’янчук Наталія. Вартість – 249,08 тис. грн.

Проєкт №15 передбачає встановлення на території парку КП «Володимирське ТМО» дитячого ігрового майданчика, який складатиметься з таких елементів: дитячий комплекс з двома гірками та гойдалками, карусель, букварик, лавочки, смітники. На території КП «Володимирське ТМО» відсутнє місце, де могли б провести час батьки з дітьми, які проходять медичний огляд чи лікування на території КП.

Автор проєкту – Кроленко Катерина. Вартість – 249,6 тис. грн

Проєкт №18 передбачає створення творчої майстерні на базі ліцею №5 ім. А.Кореневського, яка сприятиме залученню учнів та внутрішньо переміщених осіб, що навчаються у даному закладі освіти, до творчої праці та мистецтва. Сьогодні, як ніколи, актуальний вислів: «Нове життя старим речам». Економно, цікаво, захопливо і навіть інтригуюче, бо ніякого повтору, жодних копій та дубляжів! Завжди щось неповторне та своєрідне!.. Головне – можна використати старий одяг та інші текстильні матеріали, призначені на утилізацію; а також розкрити творчий потенціал вихованців.

Автор проєкту – Хомюк Тетяна. Вартість – 249,6 тис. грн

Проєкт №19 передбачає облаштування мотузкових атракціонів між деревами у парку «Княжий», які розташовуються на безпечній висоті і не потребують працівника-наглядача, стануть логічним продовженням існуючого дитячого майданчика в екостилі, урізноманітнять дитяче дозвілля на вулиці та сприятимуть дегаджеталізації дітей і молоді.

Автор проєкту – Плисюк Тетяна. Вартість – 195 тис. грн

Проєкт №20 передбачає встановлення дитячого музичного ігрового майданчика – простору для підвищення змістовного, якісного та безпечного дозвілля вихованців відпочинку, наповнена музичними ігровими елементами, які не вимагають спеціальних навичок та підготовки. Інструменти є абсолютно безпечними, багатофункціональними. Даний майданчик є доступний для всіх учасників освітнього процесу та буде спонукати дітей на взаємодію між собою.

Автор проєкту – Загайчук Ірина. Вартість – 208 тис. грн

Проєкт №22 дозволить покращити естетичний вигляд святкової локації, розташованої в парку Слов’янський на період Різдвяних свят, шляхом встановлення тематичної огорожі навколо головної ялинки міста. Огорожу планують виготовити з металевих листів у вигляді правильного гексагона, на кожній зі сторін якого, будуть вирізані силуети міста разом з найвпізнаванішими локальними пам’ятками архітектури та довершити її світлодіодною підсвіткою.

Надалі подані 22 проєкти повинні пройти усі етапи перевірки щодо можливості їх реалізації, правильності визначення вартості. Після чого відбудеться голосування мешканців.

Читайте також:

Реалізовані проєкти громадського бюджету: у Володимирі підбили підсумки за минулий рік




коментарів: 11
  1. Цікаві проекти. За декілька з них вже хочеться голосувати. Пішохідна доріжка з вул. Сагайдачного,ой,як потрібна. Особливо це відчуваєш в осінньо-зимовий період,бо місиш болото. І я за пам’ятник Цинкаловському.цвкаво ,а за скільки проектів можна буде голосувати?

    • На превеликий жаль, багато хто і не знає, хто це. Тому навряд чи підтримають. Соромно (

  2. На рахунок підсвітки мосту у Слов’янському парку, то його треба реконструювати, або встановити новий, а тоді вже прикрашати. Міст стародавній як світ

    • То міг би подати заяву про міст. Та простіше ото нити що всі погані і все не так

    • Місто має розвиватися. Я не нию, що віддавати всі гроші нам. Ти сам звідки пишеш ? Ти задонатив на антидрон? Ти пригнав мені машину?

  3. Чому редакція це не обліковує в інстаграм, там більше людей побачить цю новину? Чому не робиться розголос того, що місцеві гроші тупо хочуть порозкрадати?
    Ні одного реально потрібного проекту, кому під час війни треба доріжка за мільйон? Це абсурд

    • Валя! Отам вище пишуть що вулицю ту треба зробити. Ти там певно не живеш, от і бісишся що не роблять твою вулицю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота