<

У Володимирі пройшли навчання по написанню проєктів громадського бюджету

21:16 | 22.06.2023 / Володимир / /
Перегляди
234
/ Коментарі відсутні

21-го червня у Володимирській міській раді пройшли навчання для мешканців, які хочуть подати власні проєкти для участі в громадському бюджеті.

На перший етап навчань прийшли шестеро учасників. Навчання проводили працівниці економічного відділу міської ради Оксана Виваль, Анастасія Азанова та Ярослава Петлюк. Начальниця відділу капітального будівництва управління інфраструктури Ганна Рубанова, начальник відділу містобудування та архітектури Тарас Киба та регіональна координаторка Програми EGAP, що впроваджує цифрові інструменти по громадах Оксана Киричук.

Охочим створити та подати свої проєкти для участі в громадському бюджеті розповідали, як заповнювати проєктну заявку, формулювати основну мету, і розраховувати кошторис своєї ідеї. Як користуватись платформою е-ДЕМ, щоб подати заявку, редагувати її і голосувати за проєкти.

На даному навчанні учасникам розповіли:

  • що таке громадський бюджет;
  • чим цьогорічний конкурс відрізняється від конкурсів попередніх років;
  • як можна подати свою ідею;
  • який шлях проходить ідея від написання до втілення в життя;
  • які типові помилки допускали автори проєктів;

Також учасників, яких було шестеро у першій групі навчали заповнювати проєктну заявку і розраховувати кошторис своєї ідеї.

Нагадаємо, цього року збільшили суму для реалізації малих проєктів від 50 тисяч до 250 тис грн. Вартість великих проєктів підняли з мінімальної, яка була 200 тисяч до 250, максимальна буде вже не 700 тис, а один мільйон.

Передбачили можливість дофінансування проєктів з місцевого бюджету у разі збільшення їх вартості.

Тепер, щоб стати автором проєкту, не обов’язково бути повнолітнім. Оскільки у Володимирі багато активної молоді, дали можливість створювати проєкти участі з 16 років.

До слова, Володимирська громада – єдина на Волині, яка повернула після початку повномасштабного вторгнення, впровадження й фінансування громадських бюджетів. Тож, якщо ви маєте цікаві та корисні ідеї, як покращити життя мешканців Володимира – подавайте власні проєкти в електронному вигляді на всеукраїнський платформі E-DEM з 1-го липня по 15-те серпня, попередньо авторизувавшись. Якщо не знаєте, як це робити, приходьте на навчання, які пройдуть ще 29-го червня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота