<

Розповіли про стан справ у Володимирській громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:03 | 30.11.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
486
/ Коментарі відсутні

30-го листопада мер Володимира Ігор Пальонка звернувся до мешканців та розповів про стан справ у Володимирській громаді станом на 12:00.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

За інформацією “Волиньобленерго” наша область заживлена на 51%, відтак в енергетичній мережі зберігається дефіцит потужності. При потребі для області у 350 МВт, на сьогодні Волині виділяють лише 196,6 МВт. Наразі диспетчери обленерго використовують складені графіки відключення електроенергії, ознайомитись з яким можна за посиланням.

Проте, далеко не в усіх споживачів дані графіки збігаються з реальними. Окрім цього, в частини мешканців світло насправді не вимикають, а навпаки вмикають у зазначені в графіку години.

“Також хочу повідомити, що у місті є два багатоквартирних будинки, де мешканці користуються виключно електроплитами, тож місцеві енергетики шукають можливі варіанти увімкнення світла у даних будинках на триваліший термін” – йдеться в поввідомленні.

Міські котельні працюють з перебоями через вимкнення електроенергії. Наразі КП “Володимиртепло” користується п’ятьма генераторами, завдяки яким вдається забезпечувати теплом будинки, коли в котельнях немає світла. Сьогодні отримали у подарунок від литовських партнерів іще один потужний генератор. Також робимо усе можливе, аби якомога швидше закупити генератори для решти котелень.

У зв’язку з аварійними відключеннями електроенергії жителі багатоповерхівок, зокрема тих, що проживають на верхніх поверхах, зіштовхнулися з проблемою водопостачання. Водозабір подає воду у мережі з допомогою підвищувальних станцій третього підйому, які знаходяться у котельнях КП “Володимиртепло”. При знеструмленні котелень насоси не працюють, тож вода доходить лише до 3-4 поверхів.

Найбільш проблемними наразі є будинки на вулиці Сагайдачного та у районі скотофуражного ринку, оскільки це найвища точка в місті, де без підкачки насосом подача води неможлива. У підвалах багатьох будинків працівники УЖК вивели спеціальні крани для подачі питної води.

“Тож прошу мешканців нижніх поверхів виручати своїх сусідів, дозволивши їм набрати води”, – звернувася мер міста.

У школах та садочках дещо змінились графіки вимкнення електроенергії, до яких заклади освіти поступово пристосовуються. Зокрема ліцеї, які працюють у дві зміни, відкоригували тривалість перерв, аби скоротити перебування дітей у школі. У початковій школі №7 є проблеми, адже цей заклад працює як школа повного дня, тому тут під час вимкнення світла у вечірній час тут рятуються ліхтариками та свічками.

Ігор Пальонка нагадує, що у громаді наразі працюють два Пункти Незламності: мобільний на вул. Князя Василька, 4 (намет біля КМЦ) та стаціонарний на вул. Сагайдачного, 12. Також організовано шість пунктів обігріву: у відділі поліції на вул. Соборній, 6, в амбулаторії на вул. Луцькій, 230, на вулиці Шпитальній, 20 (намет біля ТМО), на вул. Шевченка, 11 (у підвальному приміщенні УЖК), а також у старостатах сіл Ласків і Заріччя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця