<

Розповіли історію дня перемоги: хроніки ЦРУ з Володимира про дев’яте «мая»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 9.05.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2702
/ Коментарі відсутні

Бункерний телеведучий Центру радикальних українців з Володимира розповів історію святкування 9-го травня, його використання в кацапській пропаганді та місце України в цьому «святі».

Для мешканців кацапстану дев’яте травня, як дата закінчення війни є наслідком політики радянського союзу. Насправді ж війна для СРСР закінчилася другого вересня 1945 року.

Акт про беззаперечну капітуляцію нацистської Німеччини був підписаний сьомого травня о 2:41 у французькому місті Реймс.

Згодом до представника СРСР генерала Суслопарова надійшла запізніла телеграма від Сталіна, в якій категорично заборонялося підписувати будь-який акт про капітуляцію. Радянський вождь не визнавав цього договору, адже погодившись з ним – він би погодився на провідну роль європейських союзників у цій війні.

Тому Сталін вирішив підписати новий акт та провести нову церемонію у звільненому червоною армією Берліні.

Союзники погодилися – повторну церемонію провели у передмісті Берліну восьмого травня о 22:43 за Центральноєвропейським часом, у Москві в цей час вже наступило дев’яте травня.

У цей же день президія СРСР визнала дев’яте травня офіційним днем перемоги у Другій світовій війні.

Другого вересня 1945 року у день капітуляції Японії, який означав остаточне закінчення Другої світової війни та днем перемоги над мілітаристською Японією. Обидві ці дати стали вихідними датами та святковими.

Через декілька років війну цю почали називати великою вітчизняною, внісши в основи радянської ідеології. Суть цієї маніпуляції полягала в тому, щоб відвернути увагу від збройних конфліктів, які вчиняв радянський союз як агресор та союзник Третього Рейху, а саме напад на Польщу, Західну Україну, Західну Білорусь та країни Балтії.

Детальніше у відео.

Команда ЦРУ дозволила розсекретити їх імена: над відео працювали актор театру-студії «Різнобарв’я» Юрій Лукницький, оператор Вадим Музичук та журналіст Дмитро Кошляцький.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця