<

Розповіли, чим забезпечена Володимир-Волинська лікарня на випадок захворювання коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 13.03.2020 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Про готовність до боротьби з коронавірусом у Володимирі-Волинському розповів головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук.

Про це інформує Володимир Медіа.

Паніка навколо короновірусу, який вже паралізував життя у світі, шириться світом зі швидкістю звуку. Багато країн закривають кордони, скасовують авіасполучення, запроваджують карантин.

Згідно з офіційною інформацією, в Україні на коронавірус захворіло три особи: дві в Чернівецькій області, одна – у Житомирській.

З одного боку, можна видихнути й порадіти. З іншого – виникають сумнів, бо не всі кордони закрили, а літаки продовжують літати у різні напрямки, зокрема, в Італію, де рівень епідемії є найвищим. На сайті авіакомпанії МАУ кожен охочий може перевірити інформацію, і переконатися. Скріншот станом на 13-те березня.

Володимир-Волинський знаходиться на кордоні з Польщею – країною, у якій оголосили стан епідеміологічної загрози. Офіційно заражених там – 51 особа, 1 з яких померла. Не секрет, що у Польщі перебуває понад два мільйони трудових мігрантів з України, які незабаром повертатимуться додому, адже скоро Великдень. Говорити про те, що хтось із них може бути носієм хвороби, мабуть, не варто. Питання в іншому: чи готові у нашому місті до боротьби з коронавірусом? Бо, як виявляється, у Польщі люди можуть розраховувати на безкоштовні тести та безкоштовне лікування. Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник міністерства охорони здоров’я Польщі Войцех Андрусевич.

На запитання щодо готовності до боротьби з коронавірусом у Володимирі-Волинському відповів головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук.

– З міського бюджету виділено 40 тисяч гривень на усі лікувальні заклади, утім числі й на наш. Встановлені стояки з дезрозчинами. За додаткові кошти медичної субвенції  придбали 10 комплектів спецодягу і респіратори та дезінфікуючи засоби. В інфекційному відділенні проведений біжучий ремонт. Персонал забезпечений масками. Проведено навчання медперсоналу. Маємо вісім апаратів штучної вентиляції легень, на випадок, якщо будуть важкі пацієнти, вони перебуватимуть у реанімаційному відділенні. Є кисневі концентратори. Вважаю, основну роль запобіганню хвороби, повинні зіграти карантинні заходи, які запроваджені по всій Україні, ліпше не допустити захворювання, ніж потім лікувати. Оскільки окремої симптоматики коронавірусу немає, її можна лише запідозрювати, адже це вірусна інфекція, яку визначаємо за результатами досліджень, які проводяться у Луцьку.  Щодо експрестестів, за допомогою яких визначатиметься коронавірус, їх немає. У наявності є лише тести на грип.

 Зі слів заступника міністра охорони здоров’я  Віктора Ляшка, коронавірус COVID-19 скоро українці зможуть виявляти самостійно, якщо в аптеках з’являться спеціальні тести, вартість яких – 350 гривень. Він також розповів,  що цього тижня тести для виявлення коронавірусу будуть направлятися в обласні лікарні. Зараз всі аналізи проводяться тільки у столичних лабораторіях. Передусім тест-системи доставлять в Дніпропетровську і Одеську області. Пріоритетними залишаються Закарпатська, Львівська та Чернівецька області.

 Тим часом у Луцьку, згідно з рішенням виконавчого комітету в Луцьку міську клінічну лікарню буде придбано: – експрес-тести на коронавірус COVID-19 – 200 шт.; – кисневі концентратори – 5 шт.; – апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) – 4 шт.; – захисні костюми – 300 шт.

В Луцький клінічний пологовий будинок, Луцьку міську дитячу поліклініку, центри первинної медичної допомоги буде придбано:
– засоби індивідуального захисту; – дезінфікуючі засоби; – експрес-тести на коронавірус COVID-19 – 100 шт.

До речі, Володимир-Волинське КП «ТМО» увійшло у перелік 9 медичних закладів, які  надаватимуть допомогу при коронавірусі.

Як зазначив начальник управління охорони здоров‘я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, на Волині на сьогодні визначено 9 закладів, які можуть надавати відповідну допомогу. Зокрема, це медзаклади у Нововолинську, Володимирі-Волинському, Любомлі, Ратному, Камені-Каширському, Любешові та Ковелі.




коментарів: 2
  1. Яка забезпеченість. Брехуни моя дружина померла від пневмонії і всім все одно. Кого не спитаєш ніхто нічого не знає і не коментує , пилинки в очі пускають. Надійтесь і ждіть. Вас врятують, допоможуть всім. Звертайтесь !

  2. А тепер порівняйте готовність лікарень двух сусідніх міст, які ще не так давно, боролись за звання регіонального центру!…
    Отже,
    Нововолинськ : Володимир-Волинський. – 1:0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер