<

Рейтинг «прозорості» міст: який статус мають Нововолинськ та Володимир

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:03 | 17.04.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
2970
/ коментарі 4

Антикорупційна громадська організація «Transparency International Ukraine» визнала «прозорими» в плані роботи міських рад міста Дніпро, Львів та Мукачево, а ще 10 міст України – «частково прозорими». До частково прозорих міст віднесли Володимир.

Громадська організація оцінювала цього року лише 70 міст зі звичних 100 за оновленими критеріями.  Результати досліджень опублікували на сайті  Transparency International Ukraine.

За результатами дослідження, статус «прозорі» мають Дніпро, Львів та Мукачево.

«Частково прозорими» визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці.

До «непрозорих міст» віднесли Нововолинськ на рівні з Ковелем, Рівне, Одесою та ще 53 містами.

В організації зазначають, що із початком повномасштабної війни сфера доступу до публічної інформації загалом регресувала. Аргументуючи безпековими ризиками, міста призупиняли роботу офіційних порталів або ж обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок. 

Але все ж прозорість роботи має залишатись важливим завданням для органів місцевого самоврядування, зазначають у Transparency International Ukraine.

У середньому міста виконували індикатори дослідження на 37,5%. При цьому вимоги українського законодавства – на 47,8%. Тобто українські міста не виконали понад половину обов’язкових законодавчих вимог. 

Громадська організація аналізувала відповідність роботи міських рад стандартам і вимогам, встановленим Законами України й нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади, аналіз вебсайту органів місцевого самоврядування, аналіз офіційної відповіді на запит на публічну інформацію, врахування рішень суду відомостей з авторитетних ЗМІ, публічних відомостей у базах даних, які підтверджують або спростовують правила або практику застосування нормативно-правових актів органу місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у 2021 році Володимир випередив Луцьк і зайняв 13-те місце. Нововолинськ був на 47-му місці рейтингу прозорості.

А за рейтингом Прозоро.Продажі Нововолинськ – на другому місті, серед активного використання онлайн-аукціонів у державній електронній торговій системі для управління комунальним майном за рік повномасштабної війни. 




коментарів: 4
  1. Якщо закупка висотного підйомника для “Теплокомуненерго”це не “прозоро”,то як ще повинні виглядати корупційні схеми?

    • Ви колись казали…потрібно почекати… Дочекались,вже і офіційно… Що далі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця