<

Володимир увійшов у ТОП-15 рейтингу прозорих міст України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:12 | 18.04.2022 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
1235
/ Коментарі відсутні

Transparency International Ukraine оприлюднила результати Рейтингів прозорості та підзвітності. Місто-лідер у 2021 році — Маріуполь. Володимир випередив Луцьк і зайняв 13-те місце. Нововолинськ — на 47-му місці.

У рейтингу перевіряли 100 міст України, повідомляє European Union in Ukraine.

Приємно, що місто Володимир у рейтингу посіло 13-те місце (70,7 бала), в той час, як Луцьк – 22 (62,4 бали). Місто Нововолинськ опинилось у першій половині рейтингу і зайняло 47-му сходинку (47,1 бал).

Рейтинги демонструють, наскільки успішно розвивалося місцеве самоврядування до початку повномасштабного вторгнення.

Вже вдруге рейтинг очолив Маріуполь, адже попереднього року місто також отримало першість. Міська рада не лише формально виконала визначені законодавством вимоги, а й втілила багато належних практик, зробивши місто взірцевим у сфері публікації даних, наданні онлайн-послуг, роботи з геопорталом.

Окрім Маріуполя (91 бал зі 100), п’ятірку лідерів прозорості у 2021 році складають Львів (85.49), Дніпро (84.2), Дрогобич (83.16) та Мукачево (81.3). Вперше за історію дослідження одразу 5 міст отримали категорію «прозорих». Міста ухвалили важливі рішення щодо публікації даних, бюджету, електронної демократії, стратегій розвитку та регуляторної політики. Результатом цих зусиль став безпрецедентний за всю історію програми «Прозорі міста/Transparent cities» рівень відкритості.

Загалом за 5 років середній показник прозорості 100 міст зріс на 62,2%. Лідерами у Рейтингу підзвітності стали Маріуполь, Дніпро, Тернопіль, Львів, Бахмут.

Команда наголошує, прозорість та підзвітність — це не тільки те, що допомагає містам розвиватись у мирний час. Це ті фактори, які допомагають долати кризи ефективніше. Саме стрімкий розвиток місцевого самоврядування дозволяє сьогодні успішно давати відсіч ворогу. Мери — реальні лідери своїх громад. Потрібно фіксувати успішні кроки місцевого самоврядування, аби не лише відновити, а й примножити їх після перемоги у війні. А ще — підкреслити, якими прогресивними, зразковими та проєвропейськими були, є, і будуть українські міста.Детальніше — у дослідженні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя