<

Австрію назвали найщасливішою країною Європи

04:22 | 11.12.2023 / Новини / /
Перегляди
235
/ Коментарі відсутні

Згідно з новими даними статистичного агентства ЄС, Австрія набрала 7,9 бала з 10 у щорічній публікації Євростату про «показники якості життя», яка ґрунтується на опитуваннях, проведених у всіх країнах-членах ЄС.

Таким чином Австрія визнана найщасливішою країною з 27 членів блоку. Про це повідомляє Independent, передає Укрінформ.

Польща, Фінляндія та Румунія посіли друге місце, набравши 7,7 бала з 10 можливих, тоді як найнижчий бал отримала Болгарія – єдина країна, яка набрала менше шести балів (5,6) за загальним індексом задоволеності життям.

Євростат заявив, що його публікація має на меті «зафіксувати тенденції суб’єктивного благополуччя європейських громадян», зазначивши, що «громадяни ЄС, як правило, цілком задоволені своїм життям в цілому, отримавши в середньому 7,1 бала з 10 можливих».

У звіті зазначається, що такі фактори, як рівень освіти, сім’я та фінансова стабільність, вплинули на загальну задоволеність респондентів опитування своїм життям, а не лише матеріальний добробут.

«Цікаво відзначити, що деякі країни, які в недалекому минулому асоціювалися з низьким рівнем доходів – такі як Румунія та Польща – опинилися серед країн, де задоволеність життям є найвищою, що свідчить про складність зв’язку між суб’єктивним благополуччям та економічним добробутом», – зазначили в Євростаті.

Італія, Іспанія та Франція, одні з найбільших економік ЄС, коливаються навколо середнього показника 7,1 бала.

Німеччина виявилася однією з найнещасливіших країн в опитуванні, випередивши лише Болгарію з показником 6,5.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота