<

Прикордонницю з Устилуга, яка вбила і закопала свою новонароджену дитину, продовжують тримати під вартою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 13.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
130
/ коментарі 2

Прикордонниці, яка в Устилузі Володимир-Волинського району народила в туалеті біля будинку дитину, вдарила по голові, спакувала в коробку та закопала на власному городі, продовжили термін тримання під вартою до 24-го березня.

Cлідчий суддя Личаківський районного суду Львова виніс відповідну ухвалу 7-го лютого. 10-го лютого спливав двомісячний термін попереднього ув’язнення, то ж слідчий звернувся з клопотанням продовжити запобіжний захід. Разом з тим прокурор в окремому судовому засіданні клопотав про продовження терміну на досудове розслідування до 24-го березня, що суд задовольнив.

Нагадаємо, 24-го вересня прикордонниці та її сестрі, яка допомагала приховати вагітність та вбити дитину, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.2, 12 ч. 2 ст. 115 КК Україниумисне вбивство малолітньої дитини вчинене за попередньою змовою групою осіб.

26-го вересня 2019 особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, 20-го листопада та 13-го грудня терміни продовжували.

Так як у даному кримінальному провадженні необхідно виконати ряд слідчих дій, отримати висновок судової криміналістичної експертизи, встановити особу батька вбитої дитини, отримати висновки судових психіатричних експертиз стосовно підозрюваних, провести додаткові допити підозрюваних, слідчий просив задовольнити клопотання про продовження тримання під вартою.

Підозрювана прикордонниця в судовому засіданні просила обрати їй більш м’який запобіжний захід. Зазначила, що на даний час з військової служби звільнена, у зв’язку з чим ризик втечі та впливу на свідків відсутній. Захисник просив застосувати домашній арешт за місцем реєстрації підозрюваної.

Однак суд зазначив, що встановлено обґрунтованість підозри, а також існує ризик переховування підозрюваної від органів досудового розслідування та суду. Вона може здійснити перетин державного кордону поза межами пунктів пропуску, оскільки в силу виконання раніше службових обов’язків може знати шляхи незаконного перетину державного кордону, у тому числі інформацію про патрулювання працівниками Державної прикордонної служби, знищити або спотворити будь-яку з речей чи документів, які мають доказове значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також в силу набутих зв’язків під час перебування на займаній нею посаді може впливати на працівників ВІПС «Пархоменкове» ВПС «Амбуків» Львівського прикордонного загону Західного регіонального управління шляхом схиляння свідків до зміни показань чи відмови від дачі показань.

Враховуючи вищенаведене, а також те, що сукупний строк тримання під вартою не перевищує дванадцяти місяців, суд задовольнив клопотання та ухвалив продовжити тримання особи під вартою, починаючи з 7-го лютого до 24-го березня 2020 року.

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2018 року дівчина, будучи інспектором прикордонної служби «Амбуків», попередньо здобувши спеціальність «Фармація» у Луцькому базовому медичному коледжі, проживаючи однією сім’єю, з батьками та повнолітньою сестрою, не перебуваючи зареєстрованою в цивільному шлюбі, за невстановлених слідством обставин завагітніла від невстановленої особи чоловічої статі.

Відчувши перші фізіологічні ознаки вагітності, не бажаючи бути об’єктом можливого суспільного осуду з боку громади міста Устилуг за розпусний спосіб життя, а також усвідомлюючи, що вжиття нею медичних заходів з проведення хірургічного переривання вагітності в подальшому зможе призвести до фізіологічної неможливості завагітніти, у прикордонниці та її сестри виник спільний умисел на збереження плоду, його фізіологічного виношення з одночасним приховуванням стану вагітності, здійснення фізіологічних пологів та після їх настання заподіяння смерті новонародженій малолітній дитині з метою приховання факту її народження.

На виконання свого злочинного умислу дівчина не повідомила про вагітність нікому, окрім сестри, реальну причину зміни фізичних даних своєї тілобудови від колег по роботі приховувала.

В період з 09.00 год. 28.07.2019 по 09.00 год. 29.07.2019 виконувала наказ на охорону державного кордону України на відділу прикордонної служби «Амбуків» у наряді «чергова підрозділу». Вночі, під час чергування, відчувши болі в ділянці живота та суттєве погіршення самопочуття, усвідомивши початок пологів, з метою приховання їх ознак та послідуючого народження дитини, прийняла знеболюючий спазмолітичний лікарський препарат «Дротаверин», котрий застосовується для зняття спазмів мускулатури, у тому числі розширення м’язів передродових шляхів, а також головного болю.

Після чергування повернулася додому. Її сестра, будучи фельдшером групи інспекторів прикордонної служби «Пархоменкове», попередньо здобувши спеціальність «Лікувальна справа» у Ковельському медичному коледжі, будучи обізнаною про стан вагітності своєї сестри, з метою зняття больових симптомів та спазмів, зробила останній ін’єкцію знеболюючого лікарського засобу «Кетанов» для полегшення перебігу пологів.

У туалеті прибудинковій території народила в антисанітарних умовах доношену та життєздатну дитину (дівчинку), вагою 4140 грам, пуповину якої перервала та умисно не перев’язала, бажаючи настання смерті дитини.

Для доведення злочину до кінця завдала дитині удару по лівій тім’яно-скроневій ділянці голови, внаслідок чого відбувся радіальний перелом лівої тім’яної кістки та обмежено-дифузний крововилив.

Сестра поклала дитину в поліетиленовий пакет чорного кольору і коврик та закопала на сусідній земельній ділянці.

Смерть дитини настала внаслідок асфіксії зумовленої механічними факторами, а саме: закриттям дихальних шляхів тканиною, поліетиленовим пакетом та здавленням тіла землею.

Надалі породілля покинула місто Устилуг разом зі своєю матір’ю та направилась до міста Луцьк з метою отримання медичної допомоги в обласній клінічній лікарні, де умисно приховала факт пологів, проте лікарем було діагностовано протилежне та повідомлено правоохоронні органи.




коментарів: 2
  1. Про який осуд щодо вагітності без шлюбу йдеться? Чи вона перша в Устилузі в такій ситуації? Чи тут проживають сектанти? Така дурня, їх вчинку нема виправдання. Вони обидві медики і все ретельно за 9 місяців спланували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер