<

Пропонував 10 доларів хабаря: у Володимирі судили чоловіка, який намагався відкупитись за п’яне кермування та відсутність «прав»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 12.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
74
/ 1 коментар

Водій, який пропонував у Володимирі-Волинському хабар поліцейським, заплатить 17 тисяч гривень штрафу. У такий спосіб чоловік хотів «відмазатися» від інкримінованих йому правопорушень: кермування автомобілем напідпитку, відсутності посвідчення водія та відмови зупинитися на вимогу поліцейського.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Так, 1-го серпня 2020 року о 11:15 на дорозі Р-15 у Володимир-Волинському районі місцеві поліцейські зупинили автомобіль «Reno Dokker», водій якого порушив Правила дорожнього руху, передбачені ч. 1 ст. 130, ч. 1 ст. 126, ст. 122-2 та ч. 5 ст. 121 КУпАП.

Водій відмовився зупинятися на вимогу поліцейського, перебував за кермом автівки в стані алкогольного сп’яніння, не мав при собі водійського посвідчення та не був пристебнутий ременем безпеки.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення водій вирішив, що може «залагодити» питання без сплати штрафу й запропонував правоохоронцям 10 доларів хабаря.

На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував. Натомість залишив ці кошти під резиновим килимком у задній частині пасажирських сидінь службового автомобіля поліцейських.

Відтак, суд визнав водія винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України та призначив йому покарання – 17 тисяч гривень штрафу.  




один коментар
  1. $10???? Ну за таке, за глум над правоохоронними органами в особливо важкій формі то треба точно жорстоко карати! З конфіскацією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця